Fiyat ve Performans Canavarı iPhone XR'a Yakından Bakıyoruz

Fiyat ve Performans Canavarı iPhone XR'a Yakından Bakıyoruz
Bu yıl oldukça görkemli bir etkinlik ile tanıtılan iPhone Xs ve iPhone Xs Max modellerinden sonra, daha az bütçeli ve cep dostu bir akıllı telefon almak isteyenler için de iPhone XR'ı duyurulmuştu.

Performans olarak baktığımızda diğer büyük amiral gemilerinin gerisinde kalmayan bu akıllı telefon ne yazık ki cep dostu olması için 3D Touch, çift özellikli kamera gibi premium sayılabilecek özelliklerini bırakmış durumda. MediaMarkt internet sitesi sayesinde çok daha uygun fiyatlara elde edilmesi mümkün olan iPhone XR modelini gelin birlikte inceleyelim.

iPhone XR Özellikleri Nelerdir?

Öncelikle telefonun en önemli parçalarından birisi olan yonga setine baktığımızda, A12 Bionic yonga seti kullanıldığını görüyoruz. Bu model diğer tüm iPhone modellerinde de kullanılmaktadır. Böylece her ne kadar uygun fiyatlı olması açısından bazı özellikleri kısıtlansa da performans olarak diğer iPhone modelleri ile aynı seviyede bir kullanım imkanı sağlamaktadır.

Çift sim kartı kullanılması iPhone modellerinde pek alışık olduğumuz bir durum değildir. Fakat iPhone XR modelinde çift sim kart kullanımına olanak sağlayan özelliği ile diğer modellerden ufak bir farklılığı bulunmaktadır. Ayrıca en çok ilgi çeken özelliklerinden birisi ise ise oldukça geniş bir renk skalası ile satışta olması. beyaz, mercan, mavi, sarı, siyah ve kırmızı modelleri ile oldukça enerjik ve göz zevkine hitap eden bir tasarıma sahip. Ayrıca 64 GB, 128 GB ve 256 GB seçenekleriyle kullanıcılarına farklı hafıza seçenekleri sunuyor.

iPhone XR Ekran Teknolojisi

Alüminyum kasası ve renk çeşitleri ile dikkatleri üzerine çeken XR, 6.1 inçlik Liquid Retina LCD ekrana sahip. Apple şirketinin reklamlarında kullandığı açıklamaya göre ise bugüne kadar ki en iyi özellikleri olan ve LCD ekrana sahip akıllı telefon. 120 Hz özelliği ise diğer modellerde olduğu gibi XR modelinde de bulunmaktadır. 3D Touch özelliği ise ne yazık ki bu modelde mevcut değil.

iPhone XR Kamera Özellikleri

Daha önce tanıtılan iPhone X ile hemen hemen aynı özelliklere sahip olan XR, TrueDepth özelliği taşıyan ön kameraya sahip. Arka kamerası ile 12MP özelliğinde tek bir kamerası mevcut. Yazılımsal olarak alan derinliği ekleme yapma gibi özellikleri mevcut olan kamerası son derece tatminkar sonuçlar çıkartmaktadır. Geliştirilmiş FACE ID özelliği ile açılış süresi oldukça düşürülen ve güvenliği arttırılan teknoloji ile yüz okuma sistemi bu model de yine yer almaktadır.

iPhone XR Batarya Süresi

iPhone 8 Plus özelliğinde ki bataryasından tam 1.5 saat daha uzun bir kullanım sağlama garantisi veren Apple, batarya konusunda güzel bir iyileştirme yaparak kullanıcıların daha uzun süreler boyunca telefonu kullanmasına olanak sağlamış. MediaMarkt internet sitesine girerek iPhone XR hakkında detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz. Ayrıca iPhone XR cep telefonunu uygun fiyatlarla MediaMarkt internet sitesinden satın alabilirsiniz.