Dijital Pazarlama Stratejisi

Dijital Pazarlama Stratejisi
İnternet kullanımının yaygın olması ile birlikte sosyal medya bazen bir kişi, marka veya ürün için tam bir pazarlama ortamına zamanla dönüşmüştür.

İnternet kullanımının yaygın olması ile birlikte sosyal medya bazen bir kişi, marka veya ürün için tam bir pazarlama ortamına zamanla dönüşmüştür. Anlık olarak özellikle Y kuşağı tarafından sıkça takip edilen bu mecralarda markalar daha düşük maliyetlerle hedef kitlelerine ulaşabilmektedir. Doğru sosyal medya reklamı için izlenebilecek adımları başlıklar halinde toparlamış bulunmaktayız.

 1- Marka olarak sunulan ürün veya hizmetinizi en iyi şekilde tanımlayın

 Markanızın sosyal medyada reklam verebilecek kapasitede uygun olup olmadığını düşünmeli ve kendinize etkili bir tanım bulmalısınız. Yaptığınız işi en iyi biçimde tanımlamanız, tüketicinin aklında markanızın yer almasını sağlayacaktır. Yaptığınız reklamda işinizin özünü anlatan sade ama açık bir tanım, reklamda verebileceğiniz iyi bir ile işinizi tanımlamış olmanız markanızın tanınması için katkı sağlayıp, marka imajını güçlendirebilmektedir.

 2- Misyonunuzu belirleyin

 İş yaptığınız hedefinizi iyi bir şekilde belirleyin. Sosyal medya reklamı yapmanızdaki amaç doğrultusunda hareket etmelisiniz. Markanızı tanıtmak, bilinirliğini artırmak, satış ve talebi artırmak, olumlu izlenim yaratmak ya da imajınızı güçlendirmek seçenekleri uygulanmak üzere sunulabilir. Hedefiniz için önce amacınızı kendiniz belirlemeli ve değerlendirip mesajınızı bu doğrultuda oluşturmalısınız.

 3- Hedef kitlenizi belirleyin ve tanıyın

 Sosyal medyada reklam ( gibi) tanıtımına başlamadan önce zaten markanız, hizmetiniz veya ürününüz için belirlediğiniz hedef kitleyi gözden geçirmelisiniz. Sosyal medyayı hangi yaş aralığının kullandığı, sizin hedef kitlenizin hangi yaş aralığında olduğu, cinsiyet, meslek, eğitim durumu, gelir gibi konular hakkında gözden geçirerek, tüm bu demografik koşullar içerisinde reklam vereceğiniz sosyal medya kanalının da doğasına uygun bir reklam tanıtımı oluşturmalısınız. Hedef kitleniz hakkında yeterli bilgileri araştırıp topladıktan sonra tüm bunlar göz önünde tutularak strateji oluşturulmalıdır.

 4- Mesajınızı belirleyin ve mecraya uygunluğunu tartışın

 Hedefiniz sonucunda elde etmek istediğiniz ve amacınızı başarmak için reklam verdiğinizi unutmamalısınız. Her mecranın reklam çeşit ve yapısı farklı olduğundan, bu mesajın o örneğin instagram reklam verme alanına uygun olup olmadığını tartışın. Mesajınızın temelde anlaşılır net ve hedef kitlenizin inanç, değer ve yargılarına uygun olmasına özen göstermelisiniz.

 ???????

 5- Dikkat çekici bir başlık oluşturun

 Dikkat çekici başlıkların izlenme, tıklanma oranı genel olarak daha yüksektir. Bu nedenle oluşturacağınız reklamın içeriğine uygun merak ve şüphe uyandırıcı bir başlık ile hedef kitleyi o reklama çekmek daha etkili olacaktır. Başlığınızın mutlaka içeriğiniz ile uyumlu olmasına dikkat etmelisiniz. Çünkü o başlık içeriğinizin kısa bir özeti olarak akılda kalacaktır. İçerikle ilgisi olmayan özenilmemiş sadece izlenme arttırmak üzere oluşturulmuş gelişigüzel bir başlığa tıklayan tüketici kendini kandırılmış hissedecek ve bu da markanıza karşı olumsuz bir tutum oluşmasına yol açacaktır.