Aklınızı başınızdan alacak 6 gizli Android özelliği ve bunların kullanımı

Aklınızı başınızdan alacak 6 gizli Android özelliği ve bunların kullanımı
Aynı anda birden fazla uygulama kullanmaktan, evdeyken telefonunuzun kilidini açık tutmaya kadar, Android'in bazı tatlı özellikleri vardır - nereye bakacağınızı bilmeniz gerekir.

Aynı anda birden fazla uygulama kullanmaktan, evdeyken telefonunuzun kilidini açık tutmaya kadar, Android'in bazı tatlı özellikleri vardır - nereye bakacağınızı bilmeniz gerekir.


Android telefonunuzda gizli özelliklerin bir hazinesi var

Benim için, her Android telefonun çok farklı özelliklere ve özelliklere sahip olduğunu hissetmek kolaydır ve bazı açılardan bu doğrudur. Bir Pixel telefonun Samsung Galaxy S20 ile TCL'nin 10 Serisi telefonlarıyla karşılaştırılması büyük farklılıklar ortaya çıkaracaktır. Ancak günün sonunda, tüm bu telefonlar Android tarafından destekleniyor ve çekirdeklerinde aynı özelliklere sahip.

Bazıları gizlidir. Bölünmüş ekran uygulamalarını örnek olarak alın. İki uygulamayı aynı anda kullanmak sadece iPhone kullanıcılarının hayal edebileceği bir şey değil, aynı zamanda düpedüz kullanışlı ve Android telefonunuzda yerleşiktir - sadece nereye bakacağınızı bilmeniz gerekir. Favori gizli özelliklerimden biri, evdeyken telefonumun kilidini açık tutan bir araç olan Smart Lock, daha sonra ayrıldığımda parmak izimi veya PIN kodumu istemeye geri dönüyor. İnanılmaz derecede kullanışlı.

Unutmayın, aşağıda tartıştığım tüm özellikler her telefonda tam olarak aynı görünmeyebilir veya çalışmayabilir ve bunun nedeni, farklı Android cihaz üreticilerinin rakiplerinden benzersiz arayüzler kullanmayı sevmesidir. Tavsiyem? Bir özellik bulmakta zorlanıyorsanız, Ayarlar uygulamasının üst kısmındaki arama çubuğunu kullanın.


Uyarıların ve bildirimlerin kontrolünü elinize alın

Bekleyebilecek bildirimleri sessiz
Telefonunuzun uykuya ya da boop olmasına neden olan her bildirimden bıktınız mı? Bir istemi tetikleyene kadar uyarıyı uzun süre basılı tutarak uygulamanın bildirimin Uyarı veya Sessiz olarak işaretlenmesini isteyip istemediğinizi sorarak sessiz telefonunuza uyarı vermesini istediğinizde Android telefonunuza bildirin.

Uyarı, uygulamaların bildirimlerinin ses çalmasına ve kilit ekranında görünmesine izin verirken, Sessiz uyarıyı sessize alır, ancak yine de bildirim tepsinizde görünür hale getirir.


Herhangi bir videoya veya podcast'e altyazı ekleyin
Canlı Altyazı, yavaş yavaş daha fazla cihaza giden etkileyici, ancak nispeten yeni bir özelliktir. Etkin olduğunda, telefonunuzdaki herhangi bir video, podcast veya sesli nota gerçek zamanlı altyazılar ekler. İzlediğiniz videonun sesinin kapatılıp kapatılmadığı önemli değil - Canlı Altyazı yine de sizin için kopyalayacaktır.

Geçtiğimiz yıl ilk duyurulduğu günden bu yana Google, Canlı Altyazı özelliğini Pixel telefon serisinin ötesine, Samsung Galaxy S20 ve OnePlus 8 serilerini de içerecek şekilde genişletti. Anlayabildiğim kadarıyla, desteklenen cihazların resmi bir listesi yok ve telefonunuzun çalışması için Android 10'u çalıştırması gerekecek.

Canlı Altyazı'yı açmak (veya telefonunuzun desteklenip desteklenmediğini kontrol etmek) için Ayarlar uygulamasını açın ve Canlı Altyazı arayın. Canlı Altyazı geçişi Pixel 4, Galaxy S20 ve OnePlus 8'de (OnePlus'ta 699 $) farklı bir yerde.

Canlı Altyazı'yı açtıktan sonra, bir video oynatmaya başladığınızda - ses düzeyini kapalı bıraksanız bile - söylenenlerin gerçek zamanlı dikte edilmesi de dahil olmak üzere ekranınızda küçük bir kara kutu görünecektir.

Gerçekten iyi yapılmış ve sadece Android değil, her telefonun sahip olması gereken bir özellik. Küfürün nasıl sınırlandırılacağı ve tam kılavuzumuzda nasıl kullanılacağı da dahil olmak üzere özellik hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz.