Ziraat Türkiye Kupası Heyecanı

Ziraat Türkiye Kupası Heyecanı
Artık çeyrek finallere gelinen Ziraat Türkiye Kupası’nda heyecan artmış durumda. Tek maç üzerinden eleme sistemi ile finale kadar çıkılan bu yeni düzende takımlar 90 dakika sonunda sonucu belirleyecekler.

Artık çeyrek finallere gelinen Ziraat Türkiye Kupası’nda heyecan artmış durumda. Tek maç üzerinden eleme sistemi ile finale kadar çıkılan bu yeni düzende takımlar 90 dakika sonunda sonucu belirleyecekler. Rövanş maçlarının olmaması pandemi döneminde sıkışık halde bulunan fikstür için avantaj gibi görünse de ev sahibi – deplasman takımları arasında büyük bir soruna yol açabilir. Seyircisiz oynansa bile maçlarda ev sahibi olmak iklim ve hava şartları açısından büyük önem taşıyor. Bazı Anadolu kulüpleri açısından  Avrupa bileti konumunda bulunan bu turnuva çok büyük önem değeri taşıyor. Büyük kulüpler için başta rotasyon ve forma şansı bulamayan oyuncuların kendisini kanıtlaması için maça çıkarılan bir organizasyon olarak görülse de ilerleyen turlarla beraber çok önemli bir kupa hedefi olarak görülüyor.

Fenerbahçe’nin Kupa Hasreti

Uzun yıllardır kupa alamayan Fenerbahçe takımı için bu çekilen kupa hasretine son vermek adına büyük bir şans olarak görülüyor. Ziraat Türkiye Kupası’nı geçtiğimiz seneler 29 yıl alamayan Fenerbahçe, Aykut Kocaman döneminde almıştı. Önümüzdeki günlerde final yaklaştıkça Fenerbahçe’nin bu turnuvada göstereceği performans taraftarları tarafından büyük merak ile bekleniyor. Sakatlıkları bulunan oyuncuların bu kupa maçlarında kendisini denediği ve maç kondisyonu yakalaması için bir şans olarak görülen bu organizasyon artık bazı lig maçlarından daha önemli bir konuma gelmekte. Takımlar 2 maç kazandıkları halde isimlerini finale yazdıracak.