Yıldızların gelirleri

Yıldızların gelirleri
France Football, her yıl açıkladığı en çok kazanan futbolcular ve teknik direktörler listesini açıkladı.

 

"Yıldızların Gelirleri" adlı araştırmasının 19'uncusunu yayınlayan France Football, futbolcu ve teknik adamların 2016 / 2017 sezonundaki maaş, prim ve reklam gelirlerini inceledi.

France Football'un açıkladığı listenin zirvesinde Ronaldo, Messi ve Neymar yer aldı. Şu an dünyanın en iyi üç oyuncusu olarak nitelendirilen bu üç isim en çok kazanan  oyuncular listesinde de zirveyi kaptırmadılar.

Yıllık 87,5 milyon Euro geliriyle listenin ilk sırasında 2017 Altın Top Ödülü'nün sahibi Cristiano Ronaldo var. Ronaldo'yu ezeli rakibi Messi ve diğer Barcelonalı Neymar takip etti.

 Arjantinli Messi 76,5 milyon, Neymar ise 56 milyon Euro gelir ile ikinci ve üçüncü sırada yer aldılar. Bu üç süper yıldızın toplam sezonluk geliri 220 milyon Euro'yu buluyor.

Dünyanın en iyisi kim tartışmalarının iki tarafında bulunan ve sürekli kıyaslanan iki isim Ronaldo ve Messi bu alanda da kapışıyor.  Son 10 yılda Kaka dışında Messi ve Ronaldo dışında Altın Top kazana olmazken, Messi 5, Ronaldo ise 4 kez bu değerli ödülün sahibi oldu.

Altın Top ödüllerinde 1 adım geride olan Ronaldo, en çok kazanan futbolcular listesinde ise Messi'yi geride bıraktı.

En çok kazanan futbolcular listeninin dördüncü basamağında ise 41 milyon Euro ile Real Madrid'den Gareth Bale, beşincilikte de 28,5 milyon Euro ile Hebei Fortune'dan Ezequiel Lavezzi var.

EN ÇOK KAZANAN TEKNİK ADAM MOURİNHO

En çok kazanan teknik adamlar sıralamasının zirvesinde sezon başında Manchester United'ın başına geçen Mourinho var.  Portekizli teknik adamın geliri ise 28 milyon. Çin'de çalışan Lippi 23,5 milyon Euro ile Mourinho'yu takip ediyor.

Daha sonra Laurent Blanc 20 milyon Euro, Bayern Mühin'in çalıştıran Carlo Ancelotti 15 milyon Euro ve Manchester City'nin menajeri Pep Guardiola 14,5 milyon Euro ile sıralanıyor.

Almanya Bundesliga lig maçlarını canlı olarak izlemek isteyenler için sayfamizi ziyaret ediniz