Vanspor'da yönetim belirlendi Başkan Seyithan İzsiz oldu

Vanspor'da yönetim belirlendi Başkan Seyithan İzsiz oldu
Vanspor Futbol Kulübü’nün bir yıla yakın süredir devam eden başkanlık ve yönetim krizi dün itibariyle resmen son buldu. Başkan Servet Yenitürk’ün geçtiğimiz Ağustos ayında bırakma kararı almasına rağmen kimsenin sahip çıkmadığı takımda bir yıllık olağanüstü kongre süreçleri büyük bir işadamı heyetinin takımda görev alma adımı ile son buldu.

Vanspor Futbol Kulübü’nün bir yıla yakın süredir devam eden başkanlık ve yönetim krizi dün itibariyle resmen son buldu. Başkan Servet Yenitürk’ün geçtiğimiz Ağustos ayında bırakma kararı almasına rağmen kimsenin sahip çıkmadığı takımda bir yıllık olağanüstü kongre süreçleri büyük bir işadamı heyetinin takımda görev alma adımı ile son buldu. Delta Holding Yönetim Kurulu Başkanı Seyithan İzsiz’in başkan adayı olduğu yönetim kurulunda da birbirinden önemli Vanlı işadamlarının ve isimlerin yer aldığı liste yapılan kongre ile Vanspor Futbol Kulübü’nün yeni yönetim olarak seçildi. Vanspor’un yönetim krizi bu seçim ile son bulmuş oldu.

GÖRÜŞMELER ARDI ARDINA GERÇEKLEŞTİ 
Geçtiğimiz haftadan bu yana bir araya gelerek yoğun bir görüşme trafiği oluşturan Vanlı işadamları takımın yeni süreçteki durumu, mali yapısı ve diğer konularda ciddi istişarelerde bulundu. Takımı hem maddi hem de manevi olarak güçlü bir şeklide yönetecek bir ekibin oluşması için ciddi çaba harcayan isimler geçtiğimiz yıldan bu yana takımda geçici olarak başkanlık yapan Servet Yenitürk ile de ciddi istişarelerde bulundu.

BAŞKAN YENİTÜRK ALACAKLARINDAN VAZGEÇTİ 
Özellikle borçlar meselesinin sıkıntı yarattığı süreçte işadamları Servet Yenitürk ile görüşmeler yapıp bu konuda bazı detayları konuştu. Önceki başkan Yenitürk’ün alacaklardan vazgeçme adımından sonra işadamı grubu bugünkü yönetim kurulu için resmen başvuru yaparken dün yapılan kongre ile de takımın yeni yönetimi olma yolunda hızlı bir süreç başladı. Yönetim kurulu listesinde yapılan bir değişikliğin de onaylandığı seçimde yeni yönetimini oluşturmak isteyen ekibin listesi sunularak seçime gidildi.

İZSİZ VE EKİBİ BİR YIL SONRA SEÇİME GİREN İLK LİSTE OLDU 
Bir yıla yakın bir süre sonra ilk kez bir yönetim kurulu listesinin sunulduğu olağanüstü kongre dün Van TSO toplantı salonunda gerçekleşirken başkan adayı olarak Delta Holding Yönetim Kurulu Başkanı Seyithan İzsiz’in başkanlığında güçlü bir liste oluştu. İzsiz ve ekibi oluşturdukları ciddi bir ekip ile kongreye katılırken yapılan seçim sonucunda İzsiz başkanlığındaki ekip Vanspor Futbol Kulübü’nün yeni yönetim ve başkanı oldu.ü

İŞTE VANSPOR’UN YENİ YÖNETİMİ 
Yapılan olağanüstü kongrede Vanspor’un seçilen yeni yönetim listesi ise şu şekilde oluştu:

Seyithan İzsiz (Başkan) Servet Yenitürk Mehmet Avcı Veysel Ürüm Abdülkadir Çetin Mehmet Akın Dinçer Adnan Bayram Mehmet Can Yağar Oktay Ukay Osman Halitoğulları Özcan Kara Çetiner Çetin Mehmet Yasin Ertürk Av. Serdar Kartal Müjdat Çelik Av. Orhan Yıldırım Levent Cankurtaran Hasan Aydinç Dikmen Kaya Yavuz Kuşan Feyat Kıyak

YEDEK: İsmail Ayaz Bülent Çelik Mehmet Kızıloğlu Nurullah Abukan Vedat Dursun Murat Deniz Selami Ertana Fikret Aygün Bülent Bardak Sami Avcı Murat Özden Ümit Teymur Mehmet Fatih Sarp Harun Çakı Yunus Emre Aykaç Faruk Karçık Murat Atmaca Nevzat Aslan Ömer Dengiz İkram Çakar Halis Güngör

DENETİM KURULU ASİL: Cafer Kanpolat İbrahim Tektaş Mehmet Selim Öğünmez

YEDEK: Kubilay Önay Soner Şahinoğlu Baran Ermin

DİSİPLİN KURULU: Özer Polater Mehmet Kenan Bekleyen Osman Çelikel

YEDEK: Ercan Dülge Batuhan Özaltun Kadri Pilge

BAŞKAN YENİTÜRK YÖNETİMDE DE YER ALDI 
Seçimden sonra konuşan eski başkan ve yeni yönetim kurulu üyesi Servet Yenitürk, göreve geldikleri günden bu yana verdikleri mücadele ve yönetim sürecini değerlendirdi. Görevi devraldıktan sonra yaşananları, şampiyonluk sürecini anlatan Yenitürk son süreç ile ilgili olarak ise: “Pandemiye kadar çok iyi gidiyorduk. Takımımızı şampiyonluk için kurmasak da güzel bir ortam kurduk, altıncı sırada iken lig iptal edildik. Biz o 6 maçı oynasak mutlaka play-off oynayacaktık. Belki birinci lige çıkabilecektik. Ama bu bir talihsizlikti.” Dedi. Yenitürk bu sezon için, “Bu sezon tek kaldığımı, altından kalkamayacağımı gördüm. Takıma sahip çıkma çağrısında bulundum. Aday çıkması gerektiğini söyledim. Fakat bu çağrılara rağmen adaylar çıkmadı. Çıkmayınca kulüp kayyum sürecine girmesin diye yine elimizi taşın altına koyduk. Gücümüz yettiği kadar mücadele ettik. Çok sıkıntı çektik ama bunu hiç futbolcularımıza yansıtmadık.”

SERVET YENİTÜRK: ÇAĞRIMIZA KARŞILIK VERİLDİ, YENİ BİR GÜÇ BİRLİĞİ OLUŞTU 
Ardından yeni yönetim sürecinin oluşumundan bahseden Yenitürk, “Biz takımın ciddi anlamda sıkıntılı bir sürece girdiği süreçte bu işin bir kişi ile olmayacağını farkettik. Van ve dışında herkese gittik, siyasilere ulaştık, Ankara’daki, İstanbul’daki arkadaşlarımıza ulaştık. Amaç güçlü bir yönetimdi. Bir-iki yıllık değil Vanspor’u layık olduğu yere taşıyacak, güç birliği yapabilecek bir yönetim olsun istedik. Buradan teşekkür ediyorum. Sesimize kulak verildi. İstanbul’dan, İzmir’den, Antalya’dan, Ankara’dan ve Van’dan güzel bir birliktelik oluştu. Bizler de üstümüze düşen ne varsa yapmak kaydıyla bir güç birliği yaptık. Umuyorum ki Vanspor’umuz bundan sonra layık olduğu yere gelecek. Vanspor ilimizin en önemli etkenlerinden birisi ve siyaset üstü bir kulüptür. Hepimiz güç birliği yaparak gerekeni yapmak zorundayız.” Dedi.

ALACAKLARIMDAN VAZGEÇİP TAKIMA BAĞIŞLIYORUM 
Yenitürk, alacakları ile ilgili birçok kişiye de cevap olması niteliğinde şu ifadelere yer verdi: “Hakkımda çok şey söylendi. Başka birilerinin gelmemesi için uğraştığım, bırakmak istemediğim gibi iddialar oldu. Ama ben bu takım sahipsiz kalmasın istedim. Mücadelem bu yöndeydi. Maddi konuları hiç önemsemedim. Bunu öncelemedim. Kulüpten alacağımda da vardı. Bunu herkes bilir. Ve ben bugün yaptığım başvurularla da bu alacağımı takıma sponsorluk bedeli olarak aktardım. Kulübümüze desteğim olarak sundum. Bu da böyle bilinsin.”

YENİ BAŞKAN İZSİZ: VANSPOR’U GİRDAPTAN KURTARMAK İÇİN GELDİK 
Ben evvela hepinizin ayağındaki keçeyim, hepinizin hizmetkarıyım. Ama birtakım gerçeklerimizi, doğrularımızı bizim resmetmemiz lazım, konuşmamız lazım. Bugün hizmetkarınız olan bir kardeşiniz olarak karşınızdayım. Bu anlamda da neden ve niçin geldiğimizi anlatmak istiyorum. Bizler Vanspor’u bu girdaptan nasıl kurtarırız diye 40-45 gündür istişare ediyoruz. Hem Van’dan hem dışardan iş dünyasından, kariyerli, isim sahibi isimlerden oluşturan bir liste oluşturduk. Yönetim kurulundaki asil ve yedekten oluşan 42 arkadaşımız ben ne isem, onlar da odur. Ve biz memleketimize karşı olan sorumluluğumuzu 42 Van sevdalısı, gönüllüsü olarak yerine getireceğiz.”

“CANIMIZ ACIDIĞI İÇİN BUGÜN BURADAYIZ” 
Biz bu yönetimi hazırlarken bir isim bulmak istedik. Öyle ya fesih olma ile karşı karşıya olan, ekonomik sıkıntılar yaşayan bir kulüp vardı. Ligin başlamasına iki hafta kala hala hazır olmayan bir kulüp vardı önümüzde. Elbette fesih ile anılan bir kulübün olması bizim İstanbul, Ankara, Van’da yaşayan herkesin canını acıtan bir durumdu. Ve biz canımız acıdığı için buradayız. Bundan da yola çıkarak oluşturduğumuz yönetimin adına Vanspor Vefa Grubu olarak adlandırdık. Ve ben huzurlarınızda isimleri yer alan tüm kardeşlerimin önünde saygı ile eğiliyorum ve hepsine teşekkür ediyorum.”

“BORÇ BÜYÜK, BU YÜK İLE BAŞETMEK ZORUNDAYIZ” 
Şu an 19 buçuk milyonluk borcu olan kulübün Servet başkanımızın ibralarından sonra 5 milyona yakın futbolcu, teknik heyet ve iş dünyasından isimlere borçları var. Yine 10 milyona yakın da yapılandırılmış taksitlendirilen bir SGK borcu var. Yine bu yıl oluşturulan takım, teknik heyet, tesisler, konaklamalar, personel maaşlarının oluşturacağı 15 milyon civarında bir gideri olacak. Buna mukabil federasyondan, Spor Toto’dan, bulabilirsek kaliteli ve güç katacak sponsor ile gelirlerimiz 5 milyon civarında olacak. Yani fark yine 8-9 milyon TL olacak. Haliyle bir bütçe olmak zorunda. Amacımız takımı bu sezon ligde tutabilmek, Vanspor’u borçsuz bir kulüp haline getirmektir. Dolayısıyla yükümüz ağır. Yolumuz uzun. Burada sabır ve metanete ihtiyacımız var. Bunun için taraftar ve basınımıza bize destek vermelerini istirham ediyorum. Çünkü içinde bulunduğumuz koşullar oldukça zor.”

İLK MÜJDEYİ VERDİ: ALT YAPI KURULUYOR 
Şu an takımımızın bir alt yapısı yok, halbuki dışarda pırıl pırıl gençlerimiz var. Buradan çok değerli oyuncular kazanabiliriz. Ekonomik olarak da Vanspor’a önemli girdiler sağlayabiliriz. Biz bu yıl bu yüzden güçlü bir alt yapı kuracağız. Tesislerimiz kullanılabilir değil. Yine bu tesislerimizi önümüzdeki sezon başlamadan kaliteli hale getireceğiz. Futbolcu ekibi konusunda ise şunları söylemek gerek: Bir kere bir buçuk ay kampa geç başlıyoruz. Bu da arzu edilen takımın kurulamaması anlamına geliyor. Takıma da hakim değiliz. Bugün itibariyle de buna çalışacağız. Takviyeler yapıp teknik heyetimizin raporları doğrultusunda da gerekli takviyeleri yapacağız.

“65 İÇİN 1 MİLYON VEFALI” SLOGANI İLE BASILAN FORMALAR TÜRKİYE’NİN DÖRT BİR YANINA ULAŞTIRILACAK 
İzsiz yeni bir kampanyadan da söz ederek: “Maddi yükü hafifletmek üzere çeşitli çalışmalar yapacağız. Bunun için de bir yol belirledik. İlk etapta yüz bin forma ile Türkiye’nin dört bir yanına ulaşacağız. Bu formanın da arkasında şu yazacak: 65 için 1 milyon vefalı! Bu formanın tedariğinde de bizi yalnız bırakmayıp maddi ve manevi büyük bir destek sunan Nasır Çetin kardeşime teşekkür ediyorum.” Dedi. İzsiz, konuşmasını şöyle devam ettirdi: “Bu külup bizim ortak değerimizse, birliktelik kültürümüzün en önemli paydaşı ise hiç çekinmeden, bu kulübe katkı sunmak için makam, mevki sahiplerinden kimin bize ne katkı verdiğini, kimin bu kulübe ne katkı sağladığını, kimin kayıtsız kaldığını mertçe buradan paylaşacağım.”

İZSİZ: TARAFTAR TAKIMINA DESTEK OLSUN 
“Bir kez daha sesleniyorum: Biz burada hamasi duygularla slogan atmaya gelmedik. Pembe tablo çıkarmaya da gelmedik. Şapkadan tavşan da çıkarmayacağız. Gerçekliğimize yürüyecek ama elimizden gelen tüm gayreti sarf edeceğiz. Bunun için taraftarın cansiperane bir şekilde, vefakâr bir şekilde takımlarını desteklemelerini istiyoruz. Biz diğer takımlara göre çok iyi durumdayız. Biz pandemi olmasa 8-9 bin kişilik stadımızı dolduran bir kentiz. Ayrıca biz yönetimde olan her kardeşimin bu kulübe katkı yapmak adına taahhütleri var. Yarın ne basınımız ve bu işe gönül verenler Seyithan İzsiz’i görmeyecek. Her kardeşim şeffafça bu kulübü yapacağı katkıları söyleyerek birliktelik oluşturduk. Bunu her ay basın karşısına çıktığımızda göreceksiniz.”
 

KAYNAK: ŞEHRİVAN GAZETESİ