Vanlı Atlet Suat Karabulak Sırbisyan'da şampiyon oldu

Vanlı Atlet Suat Karabulak Sırbisyan'da şampiyon oldu
Türkiye Atletizm Federasyonu 2016 Faaliyet programında yer alan ve Sırbistan'ın Cuprija kentinde yapılan 60. Balkan Kros Şampiyonasında ülkemizi temsil eden, Vanlı Atlet Suat Karabulak 23 Yaş Altı kategorisinde Balkan Şampiyonu oldu.
Van'ın Atletizm branşındaki başarılı sporcularından Suat Karabulak, Türkiye Atletizm Federasyonu tarafından Sırbistan'ın Cuprija kentinde yapılan 60.Balkan Kros Şampiyonasında 8 km. 23 Yaş Altı kategorisinde Balkan Şampiyonu oldu. Vanlı atletizmcinin bu başarısı Van'ın gurur vesilesi oldu.

En son Türkiye Atletizm Federasyonu tarafından Sivas'ta yapılan Türkiye Kors Ligi, 1.Kademesi ve Balkan Şampiyonası seçmelerine katılan Vanlı Atlet Suat Karabulak Genel klasmanda Altıncı, 10 bin metre 23 Yaş Altı kategorisinde ise Türkiye Dördüncüsü olarak tamamlayıp Balkan Şampiyonasına gitmeye hak kazanmıştı. 05 Kasım 2016 tarihinde ise Sırbistan'ın Cuprija kentinde düzenlenen 60.Balkan Şampiyonası'nda spor kariyerine bir başarı daha ekleyerek 8 bin metrede 24.43 sn derecesi ile 23 Yaş Altı kategorisinde Balkan Kros Şampiyonu oldu.

Suat Karabulak'ın Milli Atletizm Antrenörü Nurettin Bilir ise yaptığı konuşmasında şu ifadelere yer verdi; " Ülkemiz ve ilimiz adına katıldığımız birçok yarışmalarda kazandığımız başarılara bir yenisini de Sırbistan'ın Cuprija kentinde eklemenin haklı gururunu yaşıyoruz. Atletizm Federasyonumuz tarafından Sırbistan'ın Cuprija, kentinde düzenlenen 60.Balkan Kros Şampiyonasına katılan Vanlı sporcularımızdan Suat Karabulak 8 km. 23 Yaş Altı kategorisinde Balkan Şampiyonu oldu. İlimizin adını her yarışmada en güzel başarılarla duyuran ve aldıkları derecelerinden ötürü sporcumuzu bir kez daha tebrik ediyor, başta il müdürümüz Nevzat İnanç bey ve emeği geçen tüm büyüklerimize atletizm branşına göstermiş olduğu yakın ilgi ve alakalardan dolayı teşekkür ediyoruz"

Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç ise yaptığı açıklamada, "İlimiz Sporcularından Suat Karabulak Sırbistan'ın Cuprija kentinde yapılan 60.Balkan Kros Şampiyonasında aldığı 23 Yaş Altı Balkan Şampiyonluğu derecesi ile kendini bir kez daha ispatlamıştır. Daha önce de büyük başarılara imza atarak bizleri gururlandıran sporcumuz şimdi ise 60.Balkan Kros Şampiyonası, 23 Yaş Altı kategorisinde Balkan Şampiyonu olarak kariyerine bir başarı daha ekleyerek Ülkemizi ve İlimizi en iyi şekilde temsil etmiştir. Sporcumuz gerek ahlaken gerek çalışkanlığıyla diğer sporcularımıza güzel bir rol modeli oluyor. Başarısından dolayı Sporcumuza, Antrenörüne ve her zaman sporcularımızı destekleyen ailelerine de teşekkür ediyoruz" dedi.