Van Büyükşehir Belediyespor'dan Altay maçı değerlendirmesi

Van Büyükşehir Belediyespor'dan Altay maçı değerlendirmesi
Van Büyükşehir Belediyespor Teknik Direktörü Namık Altunsoy , bugün yaptığı bir basın toplantısıyla Pazar gününü oynanan Altayspor maçının değerlendirmesini yaptı ve tepkilere neden olan sahaya çıkışının ve hakemenin kendisinin trübünlere göndermesinin nedenini anlattı.
Büyükşehir Belediye Vanspor haftasonu Altayspor'la oynadığı maçta 2-1 önde götürdüğü maçı 90. dakikada hakemin verdiği penaltı kararıyla 2-2 beraberlikle tamamlamıştı. 84. dakikada Vansporlu İlkay'ın yere düşmesi sonrası Teknik Direktör Namık Altunsoy'un sahaya çıkması ve akabinde hakem tarafından trübünlere gönderilmesi de maça damga vuran olaylardan biri olmuştu. 

Haftalık basın toplantısını yapan Teknik Direktör Namık Altunsoy, sahaya çıkış nedeninin İlkay'ın yere düştükten sonra hareketsiz kalması ve Altayspor'lu futbolcunun bu durumu görünce İlkay'ın yanına eğilerek konuşması ve ardındanda eliyle ısrarla sağlık görevlilerinin sahaya çağırması üzerine İlkay'da ciddi bir sağlık problemi olduğu endişesiyle olduğunu söyledi. Hakemin maçı durdurmamasına anlam veremediğini söyleyen Altunsoy, "Özellikle Altaysporlu futbolcunun sağlık görevlilerini ısrarla sahaya istemesinin ardından açık söyliyeyim ben koptum. Biz bu çocukları evlatlarımız gibi görüyoruz. Ben İlkay'da ciddi bir sorun olduğunu düşündüm. Zira Altaysporlu futbolcunun dirseği İlkay'ın karın boşluğuna gelmişti." dedi. 

Giden 2 puana üzüldüklerini söyleyen Altunsoy, gol atmak kadar gol yememeyi de bilmek gerektiğine ve takım olarak bu konuda eksiklikleri olduğunu kabul ederek, bu haftaki antremanlarda özellikle etkili defans üzerine yoğunlaşacaklarını söyledi. 12 bin civarında taraftarın maça gelerek takımına destek vermesinden dolayı taraftarlara teşekkür eden Altunsoy,onların desteğinin kendilerine güç verdiğini söyledi. 


"BİZ BİR KEZ DAHA ANLADIK Kİ BU KENTİN TAKIMI SAHİPSİZDİR"

Maç bitiminde Altayspor gibi büyük bir takımın futbolcularının provake edici sözler söylemesinin ve Van Büyükşehir Belediyespor oyuncularını karalamaya çalışmasını onlara hiç yakıştırmadığını da dile getiren Altunsoy,orda ki güvenlik görevlilerinin de Altayspor'luların sözlerinin üzerine tepki gösterilince hoş olmayan bir şekilde üzerlerine geldiğine dikkat çeken Altunsoy, "Biz bir kez daha anladık ki bu kentin takımı sahipsizdir." dedi. 

Van Büyükşehir Belediyespor'un kendisinin 7. kulübü olduğunu söyleyen Namık Altunsoy, her ilde vali, belediye başkanı,kaymakam gibi protokelde yer alan insanların takımı ziyaret ederek destek olduklarını ama Van'da bunu görememekten dolayı üzgün olduğunu söyledi. 

Van Büyükşehir Belediyespor'un hala hedefinin şampiyonluk olduğu ve liderle aralarında 7 puan fark olduğunu belirterek, "Lideri kendi sahamızda konuk edeceğiz. O maçta yenersek fark direk 4 puana düşecek. Dışarıdan puan getirip kendi sahamızda da maç kaybetmemeyi hedefliyoruz. Bu hafta Çorum Belediyespor'la maçımız var. Takımda motivasyonu yüksek tutmaya çalışıyoruz." dedi. 

Sahaya çıktığı için Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu tarafından savunması istenen teknik adam video görüntülüleriyle desteklediği bir savunma yaparak sahaya neden çıktığını izah etmeye hazırlanıyor. Perşembe günü açıklanacak PFDK kararlarında B.Vanspor'a ceza çıkıp çıkmayacağı da merak ediliyor.