Üniversitelere Göre 4 Yıllık Bölümlerin Fakültelerin Taban Puanları!2015 kontejanları ÖSYM

Üniversitelere Göre 4 Yıllık Bölümlerin Fakültelerin Taban Puanları!2015 kontejanları ÖSYM
Üniversitelere Göre 4 Yıllık Bölümlerin Fakültelerin Taban Puanları!2015 kontejanları ÖSYM..Üniversite sınavlarına hazırlanan üniversite adayları için 4 yıllık ( Lisans ) programlarının taban puanları ile kontenjanlarını sitemize ekledik.
 Üniversitelere Göre 4 Yıllık Bölümlerin Fakültelerin Taban Puanları!2015 kontejanları ÖSYM..Üniversite sınavlarına hazırlanan üniversite adayları için 4 yıllık ( Lisans ) programlarının taban puanları ile kontenjanlarını sitemize ekledik.

LYS Tercih Başvuruları Başlıyor!Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) sonuçlarının açıklanmasından sonra tercih başvuruları 06-16 Temmuz 2015 tarihleri arasında yapılacak.

ÖSYM'nin internet sitesinden edinilen bilgiye göre, 2015-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu, ÖSYM'nin http://www.osym.gov.trİnternet adresinden yayımlandı. Adayların tercih işlemi için 1 Temmuz 2015 tarihinde ÖSYM'nin internet adresinden yayımlanan kılavuzu esas almaları ve bu tarihler arasında ÖSYM'nin İnternet sayfasında yer alabilecek duyuruları takip etmeleri gerekecek. Kılavuz basımı, dağıtımı ve satışı yapılmayacak.

Adaylar tercihlerini, 6-14 Temmuz 2015 tarihleri arasında, kılavuzda yer alan kurallara göre,  

ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden TC Kimlik Numaraları ve şifrelerini kullanarak kendileri yapacak. Başvuru merkezlerinden tercih işlemi yapılmayacak. ÖSYM'ye posta yoluyla gönderilen veya elden verilen tercih listeleri geçerli olmayacak. Sadece elektronik ortamda yapılacak tercihler işleme alınacak. Adayların kendilerine özel kişisel bilgi niteliğindeki TC kimlik numaralarını ve ÖSYM aday işlemleri şifrelerini özenle korumaları ve hiçbir kimseyle paylaşmamaları gerekecek. TC kimlik numarasının ve ÖSYM aday işlemleri şifresinin başkaları ile paylaşılmasından oluşacak mağduriyetlerde adayın kendisi sorumlu olacak.

Adaylar, ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresindeki açıklamalar doğrultusunda tercih işlemlerini tamamlayacak. Tercih işlemi ekrandaki uyarılara göre sonlandırılacak. Adayların tercihlerinin ÖSYM'ye ulaştığından emin olmaları için ekranda "2015-ÖSYS Tercihleriniz ÖSYM'ye bildirilmiştir" ifadesini görmeleri gerekiyor. Adayların, tercih işlemini tamamladıktan sonra "Tercih Süresi" içerisinde https://ais.osym.gov.tr İnternet adresinden tercih bilgilerini mutlaka kontrol ederek yazıcıdan tercih listesinin bir dökümünü almaları gerekecek.

Adaylar, tercih bildirim işlemini tamamladıktan sonra "Tercih Süresi" içerisinde https://ais.osym.gov.tr İnternet adresinden tercihlerinde değişiklik yapabilecekler. Tercih Süresi tamamlandıktan sonra tercihlerde değişiklik/düzeltme yapılamayacak.

Tercih işlemleri, 14 Temmuz 2015 tarihinde saat 23.59'da sona erecek. Tercih süresi uzatılmayacak. Tercih yapacak adayların Kılavuzu dikkatle incelemeleri, tercihlerini bu kılavuz bilgilerine göre yapmaları gerekecek. Adayların, Yükseköğretim Programlarının Koşul ve Açıklamaları bölümünü (2 kısım halinde düzenlenmiştir.) mutlaka okuması, bu koşul ve açıklamaları dikkatle incelendikten sonra tercihlerini sonlandırması gerekecek. 

 Aşağıda yer alan puanlar 2014 ÖSYS sonuçlarına göre elde edilmiş olan en son yeni taban puanlardır. 2015 YGS ve LYS ‘ye hazırlanan adaylar bu puanları göz önünde bulunduracaklardır. Aşağıda yer alan bölümlerden dilediğinize tıklayarak ilgili lisans programının 2014 2015 taban-tavan puanı, kontenjanı ve puan türü gibi bilgilere ulaşabilirsiniz… İşte bölümler bazında dört yıllık  ( lisans ) programlarının taban puanları ile kontenjanları :