Türkiye Fransa Olimpiyat Elemeleri yarı final basketbol maçı ne zaman hangi kanalda?

Türkiye Fransa Olimpiyat Elemeleri yarı final basketbol maçı ne zaman hangi kanalda?
Türkiye Fransa Olimpiyat Elemeleri yarı final basketbol maçı ne zaman hangi kanalda?Türkiye Olimpiyat Elemeleri yarı finalinde Fransa ile karşılaşacak.
Türkiye Fransa Olimpiyat Elemeleri yarı final basketbol maçı ne zaman hangi kanalda?Türkiye Olimpiyat Elemeleri yarı finalinde Fransa ile karşılaşacak.

A Milli Erkek Basketbol Takımı, Filipinler'deki 2016 Rio Olimpiyat Oyunları Elemeleri yarı finalinde 9 Temmuz Cumartesi günü Fransa ile karşı karşıya gelecek.
Başkent Manila'daki Mall of Asia Arena'da yapılacak Türkiye-Fransa mücadelesi, TSİ 16.00'da başlayacak.
Diğer yarı final maçında ise Kanada ile Yeni Zelanda, TSİ 13.30'da karşılaşacak.
Yarı finalde rakiplerine üstünlük sağlayacak iki ekip 10 Temmuz Pazar günü Rio Olimpiyat Oyunları vizesi almak için sahaya çıkacak.
Türkiye, elemelerde A Grubu'ndaki ilk maçında Kanada'ya 77-69 yenilirken, ikinci maçında Senegal'i 68-62 mağlup ederek yarı finale yükselmişti.
Yıldırım: "En iyi şekilde hazırlanmaya çalışacağız"
A Milli Erkek Basketbol Takımı Genel Menajeri Haluk Yıldırım, "Rio'ya gitmek için kazanmamız gereken bir maça çıkacağız. İstediklerimizi sahaya ne kadar yansıtacağımız önemli." dedi.
Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dün A Grubu'nun son maçında stresli geçen müsabakada Senegal'i yenerek yollarına devam ettiklerini belirtti. Kanada karşısında olduğu gibi dün de istedikleri oyunu sergileyemediklerini vurgulayan Yıldırım, şöyle konuştu:
"Yenemeseydik turnuva bizim için bitecekti ve Türkiye'ye dönecektik. İyi mücadele ettiğimizi düşünüyorum, maçın sonunu akıllı oynayıp bulduğumuz sayılarla turnuvaya devam etme hakkını kazandık. Yarın rakibimiz Fransa, yarına kadar en iyi şekilde hazırlanmaya çalışacağız."
İlk iki maçı unutup yarınki yarı finale odaklandıklarını ifade eden Yıldırım, şunları kaydetti:
"Şutlarımızı soktuğumuzda herkesle başa baş oynayacak bir takımız. İlk 2 maçı unuttuk, artık yarı finaldeyiz. Yarın Rio'ya gitmek için kazanmamız gereken bir maça çıkacağız, istediklerimizi sahaya yansıtmamız önemli. Bir gün ara bize iyi gelecek. Sakatlığı bulunan Cedi daha iyi durumda, dün fizyoterapistle hareketlere başladı. Ben oynayacağını düşünüyorum."
Fransa ile elemelerde 36 yıl sonra rakip oldu
Fransa ile bugüne dek tarihinde 47 maça çıkan A Milli Takım 13 maçı kazanırken, 34 karşılaşmada mağlup oldu.
Rakibiyle daha önce 1980 Moskova Olimpiyat Oyunları Avrupa Elemeleri'nde karşılaşan Türkiye, İsviçre'deki ön eleme turunda Fransa ile aynı grupta yer aldı. Ay-yıldızlı ekip rakibini 78-76 mağlup etmesine rağmen A Grubu'nda kendisi gibi yedişer puana sahip İsrail ve Fransa'nın averajla gerisinde kalmış ve elemelere veda etmişti.
Fransa ile 2015 Avrupa Basketbol Şampiyonası ikinci turunda karşılaşan Türkiye, rakibine 76-53 yenilerek elenmişti.