THY EuroLeague'de 2021 Final Four Mücadelesi Köln'de

THY EuroLeague'de 2021 Final Four Mücadelesi Köln'de
TurkishAirlinesEuroLeague'de 2021 Final Four'u Almanya'nın Köln'de düzenlenecek. Daha ayrıntılı korona virüs salgını nedeniyle iptal olan 2020 Final Four'unun da yine Köln'de yapılması planlanıyordu.

TurkishAirlinesEuroLeague'de 2021 Final Four'u Almanya'nın Köln yazı düzenlenecek. Daha ayrıntılı korona virüs salgını nedeniyle iptal olan  2020 Final Four'unun da yine Köln'de yapılması planlanıyordu. Alınan karar ile birlikte Avrupa basketbolunun en seçkin organizasyonu EuroLeague, Almanya'nın dördüncü büyük şehri yazı Köln'de bir Final Four heyecanının yaşanmasını sağlayacak.

Köln, 28-30 Mayıs 2021 tarihlerinde Avrupa basketbolunun merkezi 've gelecek EuroLeague'in yeni şampiyonu, 21 yıldır birçok önemli spor etkinliğine ev dönüş yapmış Lanxess Arena'da belirlenecek.

Seçime açıklamalarda bulunan Euroleague Başkanı ve CEO'su JordiBertomeu, "Geçtiğimiz yıl Köln'ü seçmemizi nedenlerle yeniden Final Four'u orada düzenlenecek olan bu yılın ilk Final Four'unu muhteşem bir arenada, EuroLeague'de kendi takımı bulunmayan canlı ve büyük bir şehirde sahnelemek EuroLeague'e yeni taraftarlar görmek adına ne kadar doldumuzun bir göstergesi "ifadelerini kullandı.

Köln, 2009 ve 2016'da Final Four'u düzenleyen Berlin'in ardından bu yüzyılda bu organizasyonun düzenleneceği ikinci Alman şehri olacak. Ayrıca Köln, bu yüzyılda bir EuroLeague takımı olmadan Final Four'a ev dönüş yapacak dördüncü şehir olarak dikkat çekiyor. 2021 Final Four'u Almanya'da düzenlenirken Alman ekipleri ALBA Berlin ve Bayern Münih'in de EuroLeague'deki varlıkları Almanya'yı daha stratejik bir pazar olarak bir çıkarıyor.

Köln Belediye Başkanı Hanımefendi HenrietteReker de organizasyonda yapacakları duydukları dile getirdi ve "Köln'de Lanxess Arena'nın 2021 EuroLeague Final Four'una ev yapacak olacak olması Köln'ün bir spor kenti bildiklerine yönelik de önemli bir kanıt. seyircilerle birlikte spor ve kültürel etkinliklerin yeniden gerçekleşmesini sağlamak için elimizden gelen her şeyi yapmamız çok önemli "dedi.