Suarez’in yeniden doğuşu

Suarez’in yeniden doğuşu
Luis Suarez, şu an dünyanın en formda futbolcularından. Uruguaylı yıldız son 3 sezondur giydiği Barcelona formasıyla harika bir performans gösteriyor.

Luis Suarez, şu an dünyanın en formda futbolcularından. Uruguaylı yıldız son 3 sezondur giydiği Barcelona formasıyla harika bir performans gösteriyor. Suarez’in adı 2014 yılında Barcelona ile anılmasıyla birlikte bu transferin gerçekleşmesine birçok kesim karşı çıkıyordu anca Uruguaylı oyuncu 3 yılda gösterdiği performansla transferine karşı çıkanlara çok güzel güzel bir cevap vermiş oldu.

Suarez’e Isırık Cezası

Luis Suarez, futbol kariyerindeki zor günlerinden sonra Barcelona’ya transfer olmuştu. Suarez’in kötü günler geçirmesine neden olan olay, 2014 yılında Brezilya’da gerçekleştirilen Dünya Kupası’nda yaşandı. Uruguay, Dünya Kupası grup maçlarında İtalya ile karşılaşıyordu ve maç içinde dünya futbol tarihinde daha önce görülmeyen ilginç bir an yaşandı. Uruguaylı Suarez, İtalyan savunma oyuncusu Chiellini’yi sırtından ısırmıştı. Bunun üzerine maçın hakemi Suarez’e kırmızı kart göstermişti.

Suarez, bu olaydan sonra yalnızca bir kırmızı kartla kurtulamadı. FIFA Disiplin Kurulu, Suarez’e 4 ay boyunca bütün futbol aktivitelerinden uzak durma ve 9 maç milli takım cezası vermişti. 2013-2014 sezonunda Liverpool’da başarılı bir performans gösteren ve daha güçlü kulüplerin radarına giren Suarez’in kariyerinde bu olaydan sonra bir düşüş bekleniyordu. 

Yeniden Yükseliş

Ancak hiç de öyle olmadı. Barcelona, Suarez’in cezasını önemsemedi. Suarez’in cezası bittikten sonra takıma katkı yapacağını düşündü ve futboldan men cezası alan Suarez’in transfer etti. Suarez, Barcelona’daki üçüncü yılında ne kadar doğru bir transfer olduğunu fazlasıyla kanıtladı. Suarez’in şu ana kadar Barcelona formasıyla oynadığı 127 resmi maçta 104 golü bulunuyor.

Suarez Kimdir?

1987 doğumlu Luis Suarez, profesyonel kariyerine 2005 yılında Uruguay’ın Nacional takımında başladı. 1 yıl sonra Hollanda’nın Groningen takımına transfer oldu. Ardından kendisini kanıtlayacağı Ajax günleri başladı. Suarez 2007-2011 yılları arasında Ajax’ta forma giydi ve 110 maçta 81 kez fileleri havalandırdı. Sonra sıra Liverpool’daydı. 2011-2014 yılları arasında da Liverpol’da forma giyen Uruguaylı,  çıktığı 110 resmi maçta 69 kez gol atma başarı gösterdi. Suarez’in Uruguay milli takımıyla da 59 maçta 36 golü bulunuyor.

Suarez’in kaldırdığı kupalar:

Hollanda Kupası
Hollanda Ligi
İngiltere Lig Kupası
2 İspanya Kral Kupası
2 İspanya Premiera Ligi
1 İspanya Super Kupa
1 Şampiyonlar Ligi
1 Dünya Kulüpler Kupası
1 UEFA Super Kupa
2011 Copa America (Uruguay)

hakkında bilgi toplamak isterseniz ayrıca onlinebahisyap.biz sayfasına giriş yapabilirsiniz.