Novak Trabzonspor ile Sözleşme İmzaladı

Novak Trabzonspor ile Sözleşme İmzaladı
Sol bek transferinde istediğine kavuşan Trabzonspor, Çek asıllı futbolcu Filip Novak ile anlaşma imzaladı. 27 yaşındaki futbolcu bordo mavili kulüpte ilk maçta forma giyecek.

Trabzonspor takımının sol beki olan Emmanuel Mas’ı Boca Juniors’ a satması sonrasında açığın kapanması için arayışını sürdürüyordu. Başarılı futbolcu Novak ile anlaşma sürecinde futbolcunun takımı olan FC Midjylland Kulübü ile görüşen bordo mavililer anlaşmaya vardı.

2,5 Yıllık Anlaşma İmzalandı

Bir süredir bordo mavili takımın gündeminde yer alan Filip Novak için kolları sıvayan yönetim oyuncunun kulübü ile görüşmeler sonrasında kendi renklerine transfer etmeyi başardı. Filip Novak’ın Trabzonspor ile yaptığı anlaşmada oyuncunun 2,5 yıllık sözleşme ile alındığı belirtilirken aynı zamanda Novak için 2 milyon 250 bin Euro ödeme yapılacağı da kayıt edildi.

Medikal Park Stadı’nda yapılan imza töreninde kulüp yönetim kurulu üyesi olan Okan Alemdaroğlu, geçen yıldan beri sok bekte oynayan arkadaşımızın ısrarla ayrılmak istemesi üzerine arayışta olduklarını belirterek, Novak ile uzun yıllar çalışmak istediklerini açıkladı.

Çek asıllı futbolcu İmza töreninde söz alarak bordo mavili forma giyecek olmaktan mutlu olduğunu ve iki taraf içinde hayırlı olmasını istediğini belirtti. Aynı zamanda Novak takım ile Avrupa’da başarılar elde etmek istediğini de sözlerine ekledi.

Nasıl Bir Futbolcu?

Çek asıllı olan Filip Novak sol bek oyuncusu olmanın yanı sıra stoper olarak da görev alabiliyor. Hücum atışlarında oldukça etkili olan Novak, attığı goller ile Trabzonspor Kulübünün de dikkatini çekmişti.

Başarıları ile bilinen Novak, 2014-15 sezonu içinde Jablonec takımı formasını giyip çıktığı lig 29 lig maçında 11 gol atarak başarısını ayrıca en çok gol atan defans oyuncusu olarak da pekiştirdi. Jablonec takımında Çekya Kupası ve Çekya Süper Kupası şampiyonluklarını da yaşayan Novak, 2015 yılında Danimarka’nın Midtjyland takımına150 bin Euro karşılığı transfer oldu.

12 kez Çek Milli formasını giyen futbolcu Danimarka Liginde de 16 maçta forma giyme şansına sahip oldu. 16 maçta 3 gol atan 27 yaşındaki oyuncu artık bordo mavili forma ile sahada yer alacak. Futbol dünyasındaki en güncel haberleri ve maçlara açılan en yüksek oranları üzerinde bulabilir, yüksek kazançlar elde edebilirsiniz.