İspanya ve İtalya Ligi Puan Durumu

İspanya ve İtalya Ligi Puan Durumu
Bu yıl özellikle İspanya Ligi'ni adeta absorbe eden ve liderliği hiçbir şekilde kaptırmayan Barcelona, emin adımlarla şampiyonluğa doğru gidiyor.

En yakın takipçisi Atletico Madrid'in 18 puan önünde lider olan Barcelona, aynı bir şekilde şampiyonlar liginde de hız kesmeden devam ediyor. Bu yıl büyük bir hayal kırıklığı yaratan Real Madrid ise şu an 3. sırada yer almaktadır. Üstelik eğer ligdeki performansı bu şekilde daha da düşmeye devam ederse, arkasındaki Valencia’nın Real Madrid'i geçme ihtimali bulunuyor. Küme düşme potasında ise bir sürpriz olmazsa Malaga alt lige düşecek gibi görünüyorken, Deportivo, Las Palmas ve Levante takımları arasında büyük çekişme sürüyor.

İtalya Ligi'nde Son Durum

Şampiyonluk için büyük bir çekişmenin sürdüğü içerisinde olduğu gibi İtalya Ligi'nde küme düşme potasında büyük bir çekişme var. Benevento takımının artık düştüğünü söyleyebilmek mümkündür. Ancak Verona, SPAL, sassuolo, crotone, chievo ve cagliari takımları arasında rekabet tüm hızıyla devam ediyor.

Heyecan Son Haftaya Kadar Sürecek Gibi Görünüyor

Dünyanın en büyük ligleri arasında yer alan İspanya ve İtalya ligleri kapsamında hem şampiyonluk için hem de küme düşme potası altında heyecanın son haftaya kadar gideceği görünüyor. Tabii şampiyonluk adına Barcelona İspanya Ligi'nde pek fazla rakip bulamazsa da yine de bu ligde şampiyonlar ligi için heyecan devam ediyor.