Hakem Hatalarını Konuşmaktan Yoruldum

Hakem Hatalarını Konuşmaktan Yoruldum
Antalyaspor teknik direktörü Rıza Çalımbay Adanaspor maçı öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlarken ligin 28. Haftasında kendi sahalarında 3-0 kaybettikleri Trabzonspor maçında hakem hatalarının sonuca etki ettiğini dile getirdi.

 

Trabzonspor karşılaşmasının ilk 30 dakikasında oldukça başarılı bir performans gösterdiklerini dile getiren deneyimli teknik adam yakaladıkları pozisyonları değerlendiremediklerini kaydetti. Maçın ikinci yarısında Salih Dursun’un rahatsızlığının kendilerine sıkıntı yarattığını anlatan Rıza Çalımbay hafta boyunca çalıştıkları pozisyonlardan goller yediklerini dile getirdi.

Karşılaşmanın hakemi Yaşar Kemal Uğurlu’nun yönetimini eleştiren Antalyaspor teknik direktörü hakemin rakip kalecinin 2 kez ceza alanı dışında elle oynadığını görmediğini iddia ederken Yekta Kurtuluş ve Serdar Özkan’ın pozisyonlarına penaltı verilmesi gerektiğini ifade etti.

tarafından en yüksek oranlar açılan ve geçtiğimiz sezon Kasımpaşa ile Avrupa kupalarında mücadele etme şansını sadece 2 puanla kaybettiklerini belirten Rıza Çalımbay o sezon da hakem hataları yüzünden 16 puanlarının heba edildiğini savunarak şöyle konuştu:

“Aynı olayları burada da yaşamak istemiyordum. Hakemlerin biraz daha dikkatli davranmaları gerekiyor. Maç içinde inanılmaz hatalar oluyor. Onun için video yardımcı hakem sisteminin hayata geçirilmesini destekliyorum. Bu sezon hakem hatalarından çok canımız yandı. Hakem hataları neticesinde puan kayıpları yaşamak istemiyoruz. Yanlış anlaşılmasın mağlubiyete kılıf aramaya çalışmıyorum. Son maçta defansta yaptığımız hataların farkındayım. Ama özellikle büyük takımlarla oynarken sahada yaşanan hakem hatalarını kabul edemiyorum.”

Göreve geldiği günden beri Antalyaspor’u ilk 10 içerisinde tutmak istediğini belirten Rıza Çalımbay, bu hedefi kısmen tutturduklarını ama takımın gösterdiği performansla daha yukarıları hak ettiğini savundu.

Gelecek sezon planlaması doğrultusunda yönetim ile bir görüşme gerçekleştirdiğini kaydeden Rıza Çalımbay takım kadrosunda gerekli yerlere takviye yapmak için teknik heyetin yurt dışında maç izlemeye başladığını kaydetti. Ayrıca önümüzdeki sezon yıldız transfer yapmayacaklarını da açıklayan teknik adam sadece eksiklerini gidermek için transfer yapacaklarının altını çizdi.