Galatasaray Lazio maçı kaç kaç maçta son durum

Galatasaray Lazio maçı kaç kaç maçta son durum
Galatasaray Lazio maçını canlı anlatım dinle-Maç kaç kaç maçta son durum..Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi son 32 turu ilk maçında bugün İtalyan ekibi Lazio ile karşı karşıya gelecek.
 Galatasaray Lazio maçını canlı anlatım dinle-Maç kaç kaç maçta son durum..Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi son 32 turu ilk maçında bugün İtalyan ekibi Lazio ile karşı karşıya gelecek.

Bu arada Sarı-kırmızılı temsilcimizin İtalyan ekibi Lazio ile 25 Şubat Perşembe günü deplasmanda oynayacağı rövanş mücadelesi TRT 1'den canlı yayınlanacak.
Galatasaray moral peşinde
Ligde üst üste alınan başarısız sonuçlar nedeniyle kötü bir dönem geçiren Galatasaray, Lazio karşısında galip gelerek hem moral bulmaya hem de rövanş öncesi avantaj yakalamaya çalışacak.
Avrupa'daki son 7 iç saha maçında yalnızca 1 galibiyet alabilen sarı-kırmızılı ekip, grup etabını namağlup lider tamamlayan rakibine bu sezon ilk yenilgisini yaşatabilmek için sahadaki yerini alacak.
Sarı-kırmızılı ekipte Lazio maçı öncesi sakatlığı bulunan Sinan Gümüş dışında eksik oyuncu bulunmuyor. Ceza sınırındaki Olcan Adın ise bu maçta sarı kart görmesi durumunda rövanşta forma giyemeyecek.
Üçüncü kez Şampiyonlar Ligi'nden geldi
Galatasaray, tarihinde üçüncü kez Şampiyonlar Ligi'nden gelerek UEFA Avrupa Ligi'ne dahil oldu.
İlk olarak 1999-2000 sezonunda Şampiyonlar Ligi grubunu 3. sırada tamamlayarak UEFA Kupası'nda mücadelesine devam eden sarı-kırmızılılar, sırasıyla Bologna, Borussia Dortmund, Real Mallorca, Leeds United ve Arsenal engellerini aşarak şampiyonluğa ulaştı.
Ardından 2003-2004 sezonunda yine Şampiyonlar Ligi grubunu 3. durumda bitiren Galatasaray, UEFA Kupası'nda yer alma hakkı kazanmasına karşın, 3. turda Villarreal'e elenerek tur atlayamadan elenmişti.
Avrupa kupalarında 266. maç
Galatasaray, Lazio karşısında Avrupa kupaları tarihindeki 266. karşılaşmasına çıkacak.
Galatasaray, Şampiyon Kulüpler Kupası ile UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 161, adı daha önce UEFA Kupası olan UEFA Avrupa Ligi'nde 71, Kupa Galipleri Kupası'nda 32 ve UEFA Süper Kupa'da da 1 kez olmak üzere toplam 265 maç yaptı.
Söz konusu müsabakalarda 98 galibiyet ve 98 yenilgi alan, sarı-kırmızılılar, 69 karşılaşmada eşitliği bozamazken, rakip filelere gönderdiği 366 gole karşılık kalesinde 393 gol gördü.


İstatistikler ne diyor?
- Türk takımları ile İtalyan takımları Avrupa kupalarında 78 kez karşı karşıya geldi. İtalyan takımları bu maçlarda 44, Türk ekipleri ise 17 galibiyet aldı. 17 maç ise berabere sonuçlandı.
- Sarı-kırımızılı temsilcimiz, İtalyan takımlarıyla Avrupa kupalarında 22 kez karşılaştı. Galatasaray bu maçlarda 7 galibiyet ve 7 mağlubiyet aldı, 8 maç ise beraberlikle sonuçlandı.
- Galatasaray ile Lazio ise Avrupa kupalarında iki kez kapıştı. Şampiyonlar Ligi'nde oynanan bu maçlardan taraflar 1'er galibiyet aldı. İki maç da 1-0'lık skorlarla sona erdi.