Bursaspor'un ilginç istatistiği

Bursaspor'un ilginç istatistiği
Tarihinin en çekişmeli sezonlarından birinin geçirildiği Spor Toto Süper Lig'de zirve yarışı oldukça kızışmış durumda.

Tarihinin en çekişmeli sezonlarından birinin geçirildiği Spor Toto Süper Lig'de zirve yarışı oldukça kızışmış durumda. Puanların birbirine yakınlığı ve takımların inatçılığı ligdeki rekabeti arttırmış durumda. Spor Toto Süper Ligi'nin ilk 9 sırasının da şampiyonluk şansının bulunduğu sezonda Bursaspor, 8. sırada yer alıyor.

Spor Toto Süper Lig'in 8. sırasında yer alan Bursaspor'un 24 puanı bulunuyor. Bursaspor'un kendi üzerinde yer alan 7 takıma karşı galibiyeti bulunmaması göze çarpıyor. Ligin 16 haftası geride kalırken 24 puan toplayan Bursaspor, ilk 7 sıradaki takımlardan sadece Göztepe ile berabere kalarak puan aldı. Bursaspor, geride kalan 16 haftada 7 galibiyet, 3 beraberlik, 6 mağlubiyet aldı.

Spor Toto Süper Lig puan tablosunun 8. sırasında bulunan Bursaspor, kendisinin önünde olan 7 takımdan 6 tanesine yenilirken sadece Göztepe ile berabere kalarak bu takımlardan 1 puan alabildi. Yeşil beyazlı ekip ligin ilk haftasında Medipol Başakşehir ile karşılaşarak o maçtan 1-0 yenilgi ile ayrılmıştı. Ligin 3. haftasında Beşiktaş deplasmanından 2-1 mağlubiyetle dönen Bursaspor, 6. haftada da kendi evinde Galatasaray'a 2-1 yenildi. Bursaspor, 7. haftada Kayserispor deplasmanında 3-1 yenilirken 12. haftada evinde Göztepe ile berabere kaldı. 15. haftada kendi evinde Fenerbahçe'ye, 16. haftada da deplasmanda Trabzonspor'a 1-0 yenilen Bursaspor, bu sonuçların ardından ligde 24 puanla 8. sırada yer aldı.

Bursaspor, Süper Lig'de kendisinin altında yer alan takımlara karşı oynadığı maçlarda henüz mağlubiyet yaşamadı. Bu maçlarda 7 galibiyet alan yeşil beyazlı ekip, 2 maçtan da beraberlikle ayrıldı. Bursaspor bu galibiyetleri Aytemiz Alanyaspor, Teleset Mobilya Akhisarspor, Evkur Yeni Malatyaspor, Osmanlıspor, Antalyaspor, Kardemir Karabükspor ve Atiker Konyaspor'a karşı aldı. Beraberliklerini ise Demir Grup Sivasspor ve Kasımpaşa maçlarında aldı.

Le Guen yönetimindeki Bursaspor, Süper Lig'de uzun bir galibiyet serisine imza attı. Fakat bu serinin ardından galibiyete hasret kaldı. Yeşil beyazlılar 7. haftadaki Kayserispor mağlubiyetinin ardından 7 maçlık bir galibiyet serisi yakalamıştı. Evinde oynadığı Fenerbahçe maçından 1-0 yenik ayrılan Bursaspor'un serisi bu maçla son bulmuştu. Bursaspor, bir sonraki hafta ise Trabzonspor'a yenildi. Super Lig hakkindaki tum gelismeleri ve en yuksek oranlari siteleri üzerinde bulabilir, yüksek kazançlar elde edebilirsiniz.