Beşiktaş transfer haberleri bomba flaş gelişmeler!Kimlerle temas kuruluyor?

Beşiktaş transfer haberleri bomba flaş gelişmeler!Kimlerle temas kuruluyor?
Beşiktaş transfer haberleri bomba flaş gelişmeler!Kimlerle temas kuruluyor?Beşiktaş gelecek sezon hem ligde hem de Şampiyonlar Ligi'nde başarılı olabilecek bir kadro kurmak için transfer çalışmalarını sürdürüyor.
Beşiktaş transfer haberleri bomba flaş gelişmeler!Kimlerle temas kuruluyor?Beşiktaş gelecek sezon hem ligde hem de Şampiyonlar Ligi'nde başarılı olabilecek bir kadro kurmak için transfer çalışmalarını sürdürüyor.

Beşiktaş yönetiminin bu yaz transferde en büyük hedefi gelecek sezonki kadroyu olabildiğince korumak olacak. Siyah beyazlı takımda halen Sosa, Atiba ve Mario Gomez'in gelecekleri belirsizliğini koruyor. Ayrıca stoper ve sol bek mevkilerine de transfer yapılması bekleniyor.

Şu ana kadar transferde Gökhan Gönül, Fabri, Utku Yuvakuran ve Marcelo'yu renklerine bağlayan siyah beyazlılar; Sosa, Atiba ve Gomez ile yeniden anlaşsa bile en azından bir sol bek almak zorunda.

Kalede Boyko, Tolga, Fabri ve Utku alternatiflerine sahip olan Beşiktaş'ın bu isimlerden en az biriyle yollarını ayırması bekleniyor. Olağan şüpheli ise geçtiğimiz sezon devre arasında transfer edilen Boyko. Ukraynalı eldiven için talip bekleniyor.

YENİ BİR SOL BEK GELECEK

Savunmanın sağ kanadında Beck ve Gökhan gibi oldukça iyi bir rotasyon yakalayan siyah beyazlılar sol bekte ise İsmail Köybaşı'nın ayrılması sonrası alternatifsiz kalmış durumda. O mevkide Şenol Güneş'in elinde sadece Tosic bulunuyor. Bu bölge için ismi anılan isimler ise Manchester City'den Kolarov ve bonservisi Dinamo Moskova'da bulunan Büttner'in isimleri anılıyor. İki isim de Beşiktaş'ın hücum oyununa katkı verecek doğru isimler. Ama başı Finansal Fair Play ile dertte olan siyah beyazlıların maliyeti de dikkate alarak bir hamle yapması daha makul gözüküyor.



Stoperde ise Rhodolfo, Marcelo, Milosevic, Alexis Delgado'yu kadrosunda bulunduran Beşiktaş, Tosic ve Necip ikilisini de bu bölgede kullanabildiği için çok geniş bir rotasyona sahip. Geçtiğimiz sezon çapraz bağları kopan Rhodolfo'nun takıma nasıl döneceği henüz bilinmiyor. Şenol Güneş'in de sol stoper oynayabilen seri bir isim üzerinde durduğu basına yansıyan haberler arasında. Ama Milosevic ile Alexis'i elden çıkartmadan bu bölgeye de bir oyuncu daha almak bütçeyi sarsabilir. Gündemde ise Gustavo Gomez ile bonservisi Chelsea'de bulunan ve geçtiğimiz sezon Kasımpaşa forması ile izlediğimiz Omeruo bulunuyor.



İki isim de Şenol Güneş'in istediği hızlı stoper kriterine uyuyor. Ama Omeruo hamlesi Beşiktaş taraftarları tarafından "Yalçın Ayhan" hamlesine benzetildiği için yönetim, önceliği Gomez'e vermiş gözüküyor. Paraguaylı stoper için kulübü Lanus ile anlaşılabilirse Marcelo ve Rhodolfo ile aynı dili konuşan oyuncu uyum sorununu kolayca aşabilir. Yine de Milosevic ve Alexis elden çıkartılmadan Beşiktaş yönetiminin bir adım atması zor gözüküyor. Bu bölgeye yapılacak hamle için transferin son gününe kadar beklenilebilir.

SOSA VE ATIBA GİDECEK Mİ?

15 Temmuz askeri darbe girişime kadar Atiba ev Sosa ile ilgili sorunlar kısmen bitmiş gibi gözüküyordu. basında yönetimin Atiba ile yeni sözleşme konusunda anlaştığına dair haberler çıkmaya başlamıştı. Sosa da bir şekilde ikna edilmiş ve takımla birlikte antrenmanlara çıkmaya başlaması kalacağı yönünde bir sinyal olarak algılanmıştı. Ama şimdi iki oyuncunun da geleceği belirsiz bir hal olmuş durumda.



Bu iki oyuncunun ayrılması durumunda, Beşiktaş'ın geçtiğimiz sezon oturttuğu oyun planı ağır bir yara alacak. Tolgay bir şekilde Sosa'nın yokluğunu dldurabilecek potansiyele sahip olsa da Atiba'nın ayrılması durumunda transfer şart gözüküyor. Çünkü ne Necip ne de Veli'nin Kanadalı yıldızın oyun zekasına sahip değiller. Bu bölge için son günlerde Manchester United'dan ayrılması gündemde olan Bastian Schweinsteiger'in ismi anılıyor. Ama Alman oyuncunun yüksek maliyeti bu transferi hayalden öteye götürmez.

Şenol Güneş ve yönetimin bu durumu ele alışı oldukça önemli. İki oyuncuyu da bir şekilde ikna edilirse Beşiktaş için en iyisi olacak gibi gözüküyor. Çünkü hem siyah beyazlıların maddi durumu hem de ülkede yaşanan olaylar nedeniyle eksikliklerini doldurmak oldukça zor olacaktır.

GÖKHAN TÖRE YERİNE BİRİ ALINACAK MI?

Beşiktaş, Oğuzhan Özyakup ile birlikte kadrosunda potansiyele sahip olan Gökhan Töre'yi satın alma opsiyonu ile birlikte West Ham United'a kiraladı. Ama yıldız oyuncu yerine yeni bir transfer yapılacağına yönelik her hangi bir haber basına henüz yansımadı. Kanatlarda Olcay, Aras, Kerim ve Quaresma alternatiflerine sahip olan Şenol Güneş'in kamp sonrası bu bölge için bir takviyeye gerek olup olmadığına karar vereceğini tahmin ediyorum. Ancak diğer bölgeler için olduğu gibi bu bölge için de kaliteli transfer yapılması maddi durum nedeniyle oldukça zor.



GOMEZ KALACAK MI?

Diğer mevkilerde sorunlarını bir şekilde çözebilme seçeneklerine sahip olan Beşiktaş, Gomez konusunda ise alternatifsiz gözüküyor. Alman yıldızın transfer edilememesi sezon öncesinde taraftarın ve dolayısıyla takımın motivasyonu oldukça olumsuz yönde sarsacaktır. Zaten yönetimin de tüm planlarını Gomez'in kalıp kalmamasına göre yapmış durumda. Diğer bölgeler için transfer girişimlerinde bu yüzden acele edilmiyor.



ELDEKİLER YETER Mİ?

Kadrosunda forvet mevkiisi için Cenk Tosun, Ömer Şişmanoğlu ve Mustafa Pektemek'i bulunduran Beşiktaş, bu yaz Ömer'i kadrosunda tutup ismi Göztepe ve Başakşehir ile anılan Mustafa Pektemek'i elden çıkartması olası gözüküyor. Aldığı ücret nedeniyle taraftarların istenmeyen adam ilan ettiği Mustafa'nın ayrılması iki taraf için de hayırlı bir gelişme olacaktır.

Ama Gomez'in transfer edilmemesi durumunda bu bölgeye mutlaka bir yıldız transfer yapılması gerekiyor. Basında Falcao ve Torres isimleri anılmıştı. Ama kadroya uyum sağlamış bir Gomez varken her hangi başka bir isim Beşiktaş için kumar olacaktır.