Benfica-Galatasaray zorlu mücadele TRT'de

Benfica-Galatasaray zorlu mücadele TRT'de
Galatasaray, Şampiyonlar Ligi C Grubu'ndaki 4. maçında Benfica'ya konuk olacak.Benfica-Galatasaray zorlu mücadele TRT'de
 Galatasaray, Şampiyonlar Ligi C Grubu'ndaki 4. maçında Benfica'ya konuk olacak.Benfica-Galatasaray zorlu mücadele TRT'de

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi C Grubu'nda 3 Kasım Salı günü Portekiz temsilcisi Benfica ile deplasmanda karşılaşacak. Dev karşılaşma TRT 1'den canlı yayınlanacak.
Galatasaray, Portekiz'de galibiyet arayacak
Gruptaki son maçında Benfica'yı İstanbul'da 2-1 yenerek, ilk galibiyetini alan ve puanını 4'e çıkaran sarı-kırmızılı temsilcimiz, ikinci tura çıkabilme yolunda ümitlerini artırabilmek için deplasmanda da kazanmaya çalışacak.
Estadio da Luz Stadı'nda oynanacak mücadeleyi, Sırbistan Futbol Federasyonu'ndan Milorad Mazic yönetecek.
Saat (TSİ) 22.45'te başlayacak olan Benfica-Galatasaray karşılaşması TRT1'den canlı yayınlanacak.
Grupta son durum
Galatasaray, Şampiyonlar Ligi C Grubu'ndaki ilk maçında İspanyol devi Atletico Madrid'e evinde 2-0 mağlup olmuştu. Temsilcimiz, 2. maçında ise Kazakistan takımı Astana ile deplasmanda 1-1 berabere kalmıştı. Cimbom, sahasında mutlak galibiyet parolasıyla çıktığı Benfica maçından ise 2-1 galip ayrılmıştı.

C Grubu'nda 4. maçlar öncesi puan durumu şöyle:
Takım O G B M A Y Av. Puan
Atletico Madrid 3 2 0 1 7 2 5 6
Benfica 3 2 0 1 5 3 2 6
Galatasaray 3 1 1 1 4 5 -1 4
Astana 3 0 1 2 2 8 -6 1
Avrupa kupalarında 265. maç
Galatasaray, Benfica müsabakasında, Avrupa kupaları tarihindeki 265'inci karşılaşmasına çıkacak.
Galatasaray, Şampiyon Kulüpler Kupası ile UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 160, adı daha önce UEFA Kupası olan UEFA Avrupa Ligi'nde 71, Kupa Galipleri Kupası'nda 32 ve UEFA Süper Kupa'da da 1 kez olmak üzere toplam 264 maç yaptı.
Söz konusu müsabakalarda 98 galibiyet ve 98 yenilgi alan, "Cimbom", 68 karşılaşmada eşitliği bozamazken, rakip filelere gönderdiği 365 gole karşılık kalesinde 392 gol gördü.
Galatasaray'ın tarihinde mücadele ettiği Avrupa kupası organizasyonları ve istatistikleri şöyle:
Organizasyon