Avusturya Açık 3 Hafta İleriye Taşındı

Avusturya Açık 3 Hafta İleriye Taşındı
​​​​​​​Tenis müsabakalarının en popüler olan faaliyetlerinden bir tanesi olan Avusturya Açık turnuvalara son dönemlerde korona virüs salgını nedeniyle sıklıkla ertelemekteydi. Ertelenen bu müsabakalarında tenis konusunda hem kadın hem de erkekler kategorisinde sporcuların bir süre tenis oynamaya ara vermelerine sebep oluyor.

Tenis müsabakalarının en popüler olan faaliyetlerinden bir tanesi olan Avusturya Açık turnuvalara son dönemlerde korona virüs salgını nedeniyle sıklıkla ertelemekteydi. Ertelenen bu müsabakalarında tenis konusunda hem kadın hem de erkekler kategorisinde sporcuların bir süre tenis oynamaya ara vermelerine sebep oluyor. Avusturya Açık’ta gerek dünya çapında çeşitli tenis oyuncularının gerekse de yerel bölge oyuncularının katılımıyla gerçekleştirilecek olan Avusturya açığın 2021 yılına ertelenmesi ve de ocak ayında oynanmasına karar verildi. Bu noktada korana virüs önlemlerinin daha iyi alınabilmesi ve de duruyor da artan beni ara sebep olarak gösterildi.

Tenisçilerden Alınan Karara Destek Açıklamaları

 Sporcuların daha sağlıklı bir ortamda tenis oynama imkânlarını gerçekleştirebilmeleri için Tenis Federasyonu tarafından alınan bu kararın diğer sporcular tarafından da olumlu geri dönüşlere sahne olduğu belirtiliyor. Bundan sonraki süreçlerde  Avusturya Açık gibi pek çok spor faaliyetinin de ileri bir tarihe ertelenmesi durumu kulislerde konuşulan bir başka söylenti olarak da haber niteliği taşıyor. Öte yandan Avusturya Açık turnuvasının en efsane isimlerinden Djokovic ve Rafael Nadal’ın alınan bu karara saygı duyduklarını Dünya Sağlık Örgütünün yapacağı açıklamaların sporcuların sağlığını yönelik olduğunu belirtiler. Bu noktada daha geniş bir kapsamda alınacak olan yeni önlemler ile birlikte tenis müsabakalarına geri dönüş konusu konuşulacak. Vaka sayılarında belirli düşüşler gerçekleşirse maçların kaldığı yerden oynanmasına izin verilecek.