Atletico Madrid Galatasaray maçını canlı radyodan dinle!Maç kaç kaç!

Atletico Madrid Galatasaray maçını canlı radyodan dinle!Maç kaç kaç!
Atletico Madrid Galatasaray maçını canlı radyodan dinle!Atletico Madrid Galatasaray maçı canlı anlatım..
 Galatasaray, Şampiyonlar Ligi C grubundaki 5. maçında İspanyol temsilci Atletico Madrid'e konuk olacak.
Vicente Calderon Stadı'nda saat 21:45'te başlayacak ve Tivibu Spor'dan canlı olarak yayınlanacak mücadelede İtalyan hakem Nicola Rizzoli düdük çalacak.

Galatasaray karşılaşmayı kazanamazsa gruptan çıkma şansını kesin olarak kaybedecek. Sarı kırmızılılar, Atletico Madrid'i mağlup etmesi halinde puanını eşitleyecek ve son maçını Astana'ya karşı Benfica-Atletico Madrid müsabakasının skorunu takip ederek oynayacak.

Galatasaray'da cezalı olan Selçuk İnan ile Burak Yılmaz'ın yanı sıra sakatlıkları devam eden Hamit ve Carole da forma giyemeyecek.

Hamza Hamzaoğlu'nun görevinden alınması sonrası teknik direktörlük görevine getirilen Mustafa Denizli Madrid deplasmanında olmayacak ve takımı yine kaleci antrenörü Claudio Taffarel idare edecek.

Galatasaray'ın maç kadrosu şöyle:

"Muslera, Eray, Cenk; Chedjou, Hakan, Semih, Koray, Olcan, Tarık, Sabri, Denayer; Bilal, Jem Paul, Yasin, Sneijder, Rodriguez, Emre; Umut, Podolski, Sinan."

Galatasaray Futbol Direktörü Cenk Ergün, Şampiyonlar Ligi'nde zor bir mücadeleye çıkacaklarını ancak hedeflerinin her zaman olduğu gibi en iyi sonuçla dönmek olduğunu söyledi.

Eksik ve cezalı oyuncuların bulunduğunu ancak takımın gereken reaksiyonu göstereceğine inandığını belirten Ergün, "Taffarel bizim ailemizin bir parçası. Bu geçiş döneminde elinden geldiği kadarıyla takıma destek olmaya çalışıyor. Artık Madrid dönüşü Mustafa Denizli'yle göreve başlamak için sabırsızlıkla bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Son 10 deplasman maçını kazanamadı

Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'nde oynadığı son 10 deplasman maçında galibiyet elde edemedi.

2012-2013 sezonu 2. turunda Schalke 04'e karşı 3-2'lik galibiyetin ardından deplasmanda çıktığı 10 karşılaşmada 8 yenilgi 2 beraberlik alan Cimbom, 8 gol atıp kalesinde 26 gol gördü.

Avrupa Kupaları'nda 266. maç

Galatasaray, Şampiyon Kulüpler Kupası ile Şampiyonlar Ligi'nde 161, UEFA Kupası ve UEFA Avrupa Ligi'nde 71, Kupa Galipleri Kupası'nda 32 ve UEFA Süper Kupa'da da 1 kez olmak üzere toplam 265 maç yaptı.

Söz konusu müsabakalarda 98 galibiyet ve 99 yenilgi alan Cimbom, rakip filelere gönderdiği 366 gole karşılık kalesinde 394 gol gördü.

Galatasaray'ın İspanya'da yüzü pek gülmedi

Avrupa Kupaları tarihinde İspanyol ekipleriyle dış sahada 14 kez karşılaşan Galatasaray; 9 mağlubiyet, 4 beraberlik ve 1 galibiyet aldı.

Sarı kırmızılılar, İspanya deplasmanındaki tek galibiyetini, UEFA Kupası'nda şampiyonluğa ulaştığı 1999-2000 sezonu çeyrek finalinde Real Mallorca'ya 4-1 üstünlük sağlayarak elde etti.

Atletico Madrid deplasmanından beraberlikler çıktı

Galatasaray, Avrupa arenasında Atletico Madrid ile 3. kez eşleşirken, rakibiyle deplasmanda oynadığı iki maç da beraberlikle tamamlandı.

Rakibiyle ilk kez 1973-74 sezonu Şampiyon Kulüpler Kupası 1. turunda eşleşen sarı  kırmızılılar, deplasmanda 0-0 beraberlikle biten maçın rövanşında, rakibine İstanbul'da 1-0 yenilerek elendi.

Atletico Madrid ile ikinci kez 2009-2010 sezonu UEFA Avrupa Ligi son 16 turunda karşı karşıya gelen Galatasaray, deplasmanda 1-1 eşitlikle sona eren ilk maçın rövanşını İstanbul'da 2-1 kaybederek çeyrek final biletini rakibine kaptırdı.

Atletico Türk ekipleriyle 13 maça çıktı

Madrid temsilcisi, Avrupa Kupaları'nda Türk takımlarıyla 13 maç oynarken, rakiplerine önemli bir üstünlük sağladı.

Atletico Madrid, bugüne kadar Galatasaray, Trabzonspor, Ankaragücü, Erciyesspor ve Beşiktaş ile karşı karşıya gelirken, 13 maçta 9 galibiyet 3 beraberlik alıp, yalnızca 1 kez yenildi. Bu maçlarda rakip ağları 26 kez havalandıran İspanya temsilcisi, kalesinde ise 4 gol gördü.

Atletico Madrid'e yenilgi yaşatan tek Türk takımı, 1999-2000 sezonu UEFA Kupası 1. turunda rakibini Ankara'da 1-0 mağlup eden Ankaragücü oldu.

İspanyol takımlarıyla 31. maç

Bugüne kadar İspanyol rakipleriyle yaptığı 30 maçta 8 galibiyet, 6 beraberlik ve 16 yenilgi alan sarı kırmızılılar, attığı 31 gole karşılık filelerinde 55 gole engel olamadı.