Akhisarspor ile Galatasaray 12. randevuda

Akhisarspor ile Galatasaray 12. randevuda
Galatasaray, Spor Toto Süper Lig’de bu hafta deplasmanda oynayacağı Akhisarspor ile ligde 12. kez karşı karşıya gelecek. Söz konusu maçlarda sarı-kırmızılıların 11’e 1 galibiyet üstünlüğü bulunuyor.

Spor Toto Süper Lig’in 32. haftasında Galatasaray, yarın saat 19.00’da deplasmanda Teleset Mobilya Akhisarspor karşılaşacak. Ligde geride kalan 31 haftada sarı-kırmızılılar, 21 galibiyet, 7 mağlubiyet, 3 beraberlik sonucunda topladığı 66 puanla averajla liderlik koltuğunda oturuyor. Akhisarspor ise 9 galibiyet, 13 mağlubiyet ve 9 beraberlikle aldığı 36 puanla 12. sırada yer alıyor.

12. randevu 
Akhisar ile Galatasaray, Süper Lig tarihinde bugüne kadar 11 kez karşı karşıya geldi. Söz konusu müsabakalarda sarı-kırmızılılar, 10 kez sahadan galip ayrılırken, yeşil-siyahlılar ise 1 kez rakibini mağlup etti. Akhisar, rakibine karşı tek galibiyetini 2013-2014 sezonun ilk yarısında evinde elde etti.

Akhisar, Galatasaray’ı kupa dışında bıraktı 
İki takım bu sezon Süper Lig’de 1, Ziraat Türkiye Kupası’nda 2 kez olmak üzere 3 kez mücadele etti. Ligdeki maçı sarı-kırmızılılar 4-2 kazandı. Kupadaki müsabakalarda ise Galatasaray, deplasmanda 2-1 yendi. Fakat Akhisarpor, Türk Telekom Stadyumu’nda rakibini 2-0 mağlup ederek kupada finale yükseldi.

Başakşehir’in puan kaybını avantaja çevirmek istiyor 
Şampiyon yolunda puan kaybetmek istemeyen Galatasaray, Medipol Başakşehir’in de Sivasspor maçında 2 puan kaybetmesini avantaja çevirmek istiyor. Geçtiğimiz hafta Beşiktaş’ı mağlup ederek rakibi ile puan farkını 4’e yükselten sarı-kırmızılılar, Akhisar’ı da mağlup ederse Başakşehir ile puan farkını 3’e çıkaracak ve son haftalara girerken rahat nefes alacak.

Deplasmandaki puanlar aldın değerinde
Galatasaray, 2017-2018 sezonunda ligde deplasmanda 15 mücadeleye çıktı. Evindeki performansı deplasmana yansıtamayan sarı-kırmızılılar, 6 galibiyet elde ederken, 7 kez de mağlup oldu. Aslan, ligde topladığı 66 puanının sadece 20’sini deplasmanda aldı. Türk Telekom Stadyumu’nda bu sezon yenilmeyen Galatasaray, yenilgilerinin hepsini de deplasmanda yaşadı.

Belhanda cezalı, 3 futbolcu sınırda 
Galatasaray'da geçtiğimiz haftaki Beşiktaş maçında sarı kart gören Younes Balhanda, kart cezalısı olduğu için Akhisar karşısında forma giyemeyecek. Sarı-kırmızılılarda maç öncesinde ayrıca 3 futbolcu sarı kart sınırında bulunuyor. Sofiane Feghouli, Maicon ve Sinan, sarı kart görmeleri halinde gelecek hafta Türk Telekom Stadyumu’nda Yeni Malatyaspor maçında takımını yalnız bırakacak.

Düdük Ali Palabıyık'ta 
İki takım arasında Spor Toto Akhisar Stadyumu'nda oynanacak karşılaşmayı Ali Palabıyık yönetecek. Palabıyık’ın yardımcılıklarını Kerem Ersoy ve Serkan Olguncan yapacak. Mücadelenin dördüncü hakemi ise Mustafa Öğretmenoğlu olacak.