2017 yilinin son kurbani rosicky oldu

2017 yilinin son kurbani rosicky oldu
2017 yılında dünya futboluna damga vuran en önemli olaylar, büyük yıldızların futbolu bırakması oldu.

2017 yılında dünya futboluna damga vuran en önemli olaylar, büyük yıldızların futbolu bırakması oldu. Pek çok efsaneleşmiş futbol yıldızı 2017 yılında futbolu bıraktı. 2017 yılında futbolu bırakan futbolcular Totti, Ze Roberto, Lahm, Pirlo, Xabi Alonso, Kaka, Kuyt, Lampard, Demichelis, Kuranyi, Maxwell, Xavi, ve Gerrard oldu. 2017 yılında futbolu bırakan yıldız futbolcular kervanına son katılan isim ise Çek futbolunun efsaneleri arasına giren Tomas Rosicky oldu.

Tomas Rosicky, bir basın toplantısı düzenledi ve önemli açıklamalar yaptı. Yıldız futbolcu futbolu bırakarak emekli olacağını açıkladı. Tomas Rosicky, futbola başladığı takım olan Sparta Prag forması giyerken futbolu bıraktı. 37 yaşındaki tecrübeli futbolcu, emeklilik gerekçesi olarak performansının düşmesini gösterdi. Sözleşmesinin devam etmesine rağmen futbolu bırakan Tomas Rosicky, vücudunun profesyonel futbolculuk gerekliliklerini yerine getiremeyecek düzeye geldiğini söyleyerek emekliliğini duyurdu.

Tomas Rosicky, Çekya ekibi Sparta Prag takımının alt yapısından yetişti. Profesyonel futbol hayatına da Sparta Prag takımında başlayan Tomas Rosicky, buradaki ilk sezonunda gösterdiği performans sayesinde 14.5 milyon Euro bonservis ile Almanya'nın Borussia Dortmund takımına transfer oldu. Tomas Rosicky, 2001-2006 yılları arası formasını giydiği Borussia Dortmund ile bir kez Bundesliga şampiyonluğu yaşadı. Borussia Dortmund forması ile 149 maça çıkan Çek futbolcu, bu süreçte 20 gol attı ve 32 asist yaptı.

Tomas Rosicky, Almanya macerasının ardından İngiltere Premier Ligi'nin yolunu tuttu ve Arsenal'e transfer oldu. 2006-2016 yılları arasında 10 yıl Arsenal forması giyen Tomas Rosicky, takımı ile birlikte 2 kez İngiltere Kupası, 2 kez de İngiltere Süper Kupası zaferi yaşadı. Arsenal forması altında 170 maça çıkan Rosicky, 19 gol ve 13 asistlik istatistiğe imza attı. Kariyerinin son döneminde futbola başladığı takım olan Sparta Prag'a dönen Tomas Rosicky, bu takımdaki ikinci sezonunda futbolu bıraktığını açıkladı.

Çek Cumhuriyeti'nin efsane futbolcuları arasına giren Tomas Rosicky, 105 kez A milli takım forması giydi ve 23 gol attı. Milli takım ile 4 kez Avrupa Kupası'na katılan Tomas Rosicky, 1 kez de Dünya Kupası tecrübesi yaşadı. Futbol dünyasındaki en güncel haberleri ve en yüksek oranları adreslerinde bulabilir, yüksek kazançlar elde edebilirsiniz.