Volkan Bozkır Londra yolcusu

Volkan Bozkır Londra yolcusu
Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, resmi temaslarda bulunmak üzere 19-20 Nisan 2016 tarihlerinde Londra’ya gidecek.
AB Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Bakan Bozkır'ın, Londra temasları kapsamında, Birleşik Krallık Dışişleri Bakanı Philip Hammond ile görüşeceği belirtilerek, ayrıca, Birleşik Krallık Avrupa Bakanı David Lidington ile görüşeceği ve çalışma yemeğinde bir araya geleceği kaydedildi. Bakan Bozkır'ın, Birleşik Krallık Göç Bakanı James Brokenshire ile de bir görüşme yapacağı ifade edildi.

AB Bakanı ve Başmüzakereci Bozkır'ın, Birleşik Krallık Parlamentosu Avam ve Lordlar Kamaraları AB ve Dışişleri Komisyonları üyeleriyle de bir araya geleceği kaydedilerek şöyle denildi:

"Bakan Bozkır, Londra’da Uluslararası Stratejik Araştırmalar Enstitüsü’nde Türkiye-AB ilişkileri üzerine bir konferans verecektir. Türk-İngiliz Ticaret ve Sanayi Odası’nın onuruna vereceği öğle yemeğine katılarak İngiliz iş çevrelerine hitap edecek olan Bakan Bozkır, ayrıca Birleşik Krallık basınıyla da bir araya gelecektir. Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Büyükelçi Volkan Bozkır’ın Londra ziyaretinde, Türkiye-Birleşik Krallık ve Türkiye-AB ilişkileri, AB katılım müzakerelerimizin ilerletilmesi, göç yönetimi ve terörle mücadele konularında Birleşik Krallık makamlarıyla görüş alışverişinde bulunulacaktır."