Mahir Ünal: Biz koşu bittikten sonra da koşan atlarız

Mahir Ünal: Biz koşu bittikten sonra da koşan atlarız
Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, AK Parti teşkilatlarının, koşu bittikten sonra da koşan atlar gibi olduklarını söyledi.

Bakan Ünal, AK Parti Antalya İl Başkanlığı’nda düzenlenen Muratpaşa İl Danışma Meclisi’ne katıldı. Bakan Ünal’a, AK Parti Antalya Milletvekilleri Gökçen Özdoğam Enç, Mustafa Köse, İbrahim Aydın, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Ak Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer eşlik etti. Teşkilat mensuplarını, ‘Biz koşu bittikten sonra da koşan atlarız’ diye tanımlayan Bakan Ünal, “Bu motivasyonun kaynağı ne. Neden koşuyor bu teşkilatlar ve neyin derdindeler. Buradaki her kişin bir Türkiye tasavvuru var, tahayyülü var. Çocuklarına daha iyi bir Türkiye, daha iyi bir gelecek bırakmak için sorumluluk hissediyorsunuz. Bu çok kıymetli bir şey. Bir insanın kendisinde sorumluluk hissetmesi, imar etme, ihya, inşa etme, güzelleştirme daha yaşanabilir bir hayat haline getirmesi, bunu hissetmesi insanın en önemli özelliğidir. İnsanı diğer canlılardan ayıran temel özelliktir” diye konuştu.

“AK PARTİ TEŞKİLATI NÖBETTE”

Teşkilat mensuplarının kendilerini nöbette hissettiğini aktaran Bakan Ünal, “Adeta nöbet tutar gibi ülkenin herhangi bir şekilde bir sorun yaşamaması için, sağ salim yoluna devam etmesi için, milletin iradesinin egemen olması için nöbet tutuyorsunuz. Siyasete, siyaset kurumuna sahip çıkmanız, siyaset kumru üzerinden bu ülkenin sorunlarını çözmeye talip olmanız ve siyaset kurumu üzerinden milletin iradesini sandıkta hakim kılmak için bir demokratik siyaset mücadelesi veren heyecanınız, sorumluluğunu ve motivasyonunuz çok önemlidir” şeklinde konuştu.

“ANTALYA OYUNU YÜZDE YÜZ ARTTIRDI”

Antalya’nın 2002 yılından bu yana oyunu yüzde yüz arttırdığına dikkati çeken Bakan Ünal, “Bir şehri ayağa kaldıran o şehrin evlatlarıdır. Şehirleri taşıyan markalaştıran o şehrin yetiştirdiği öne çıkardığı evlatlarıdır. Bir bakarsanız o yetişen isim Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, bir bakarsanız Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu olur. Milletvekilleri olur. Ama her biri nefer olur. Bu şehri taşımak için, ülkeyi taşımak için nefer olur. Allah bizim neferlerimizi eksik etmesin” şeklinde konuştu.
İl Başkanı Rıza Sümer ise seçimlerin geçmesine rağmen yarın seçim varmış gibi çalışmalarına devam ettiklerini kaydetti. 2019 seçimlerinde Antalya’da daha da güzel bir seçim tablosu olacağını ifade eden Sümer, 2002 yılında konulan yüzde 50 barajını, o yılda gerçekleştireceklerini kaydetti.
Konuşmaların ardından Sümer, Bakan Ünal'a el dokuması Döşemealtı halısı hediye etti.