İşte HDP’nin yeni eşbaşkanı

İşte HDP’nin yeni eşbaşkanı
HDP’nin yarın yapacağı 3. olağan kongre öncesi yeni eşbaşkanı belirlendi!

-  HDP 3. Olağanüstü Kongre öncesi yeni Eş Genel Başkanı’nı Serpil Kemalbay olarak belirledi.

HDP’nin 3. Olağanüstü Kongresi’ne bir gün kala hazırlıklar tamamlanıyor. Hafta boyunca yoğun toplantı hareketliliği olan HDP Genel Merkezi’nde, dün ve bugün yapılan toplantılarda parti organlarında nasıl bir yenilenme olacağına ve HDP Eş Genel Başkanlığı’na getirilecek kim olacağına dair tartışmalar yaşandı.

Eş Genel Başkan Figen Yüksekdağ’ın vekilliğinin ve ardından parti üyeliğinin düşürülmesi sonrası, yasal zorunluluk gereği yeni eş genel başkan seçildi.

SERPİL KEMALBAY KİMDİR?

Kars Ardahan doğumlu. İstanbul Teknik Üniversitesi Kimya Mühendisliği bölümünden mezun olan Serpil, Sosyalist Dayanışma Platformu içinde yer aldı. 1997 yılında Dayanışma Evlerinin kurucuları arasında yer alan Serpil, 2007’de güvencesiz işçilerin örgütlenmesi ve hakları için çalışan BATİS’in (Bağımsız Tekstil İşçileri Sendikası) İstanbul’da ve Trakya’da çalıştı. Sendikalarda iş güvenliği ve işçi sağlığı üzerine, özellikle kadın işçilerin hakları konusunda danışmanlık yapan Serpil, 7 Haziran 2015 seçimlerinde HDP’nin İstanbul 1. Bölge milletvekili adayı oldu.

Serpil, HDP Çalışma Yaşamı, Emek ve Sendikal İlişkilerden Sorumlu Eş Genel Başkan yardımcısı olarak görev yapıyor.