Figen Yüksekdağ'ın Van mitinginde 4 gözaltı - Van Haber

Figen Yüksekdağ'ın Van mitinginde 4 gözaltı - Van Haber
Bugün düzenlenen Figen Yüksekdağ'ın da katıldığı Van Kadınlar Günü Kutlaması mitinginde 4 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. Gözaltına alınma nedenleri olan 4 kişinin üzerinde örgütsel döküman bulunduğu ve bu nedenle ifadeleri alınmak üzere gözaltına alındığı bildirildi.
HABERVAN- Bugün düzenlenen Figen Yüksekdağ'ın da katıldığı Van Kadınlar Günü Kutlaması mitinginde 4 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. Gözaltına alınma nedenleri olan 4 kişinin üzerinde örgütsel döküman bulunduğu ve bu nedenle ifadeleri alınmak üzere gözaltına alındığı bildirildi.

Van'da gerçekleştirilen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mitingine katılan 4 kişi, üzerlerinde bulunan örgütsel dokümanlar nedeniyle gözaltına alındı.


Alınan bilgilere göre, HDP Van İl Eşbaşkanlığı ve Özgür Kadınlar Kongresi (KJA) Van aktivistleri tarafından organize edilen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mitingine katılanlar, arama noktalarında polis tarafından üst aramasından geçirildi. 2 kişi üzerinden çıkan örgütsel dokümanlar nedeniyle gözaltına alırken, mitingin bitimine doğru da yine üzerlerinde örgütsel materyaller tespit edilen şüpheli 2 kişi daha gözaltına alındı.

Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü öğrenildi.