Erdoğan: Ben ne diyorum, sen ona bak

Erdoğan: Ben ne diyorum, sen ona bak
Cumhurbaşkanı Erdoğan, danışmanı Şükrü Karatepe'nin eyalet sistemiyle ilgili açıklamalarına tepki gösteren Bahçeli'nin sözleriyle ilgili konuştu.

TGRT Haber, Beyaz TV ve TV Net ortak canlı yayınında konuşan Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Danışmanı Şükrü Karatepe'nin bir yazısında yer alan eyalet sistemi ile ilgili sözleri ve MHP lideri Bahçeli'nin buna gösterdiği tepkiyle ilgili konuştu.

 

Erdoğan, "Danışmanımın bir açıklaması olmuş, almışlar onu çarpıtmışlar, ki danışmanım sonra değişik şekilde onu düzeltmeye yönelik açıklamalar yaptı. Ben ne diyorum, sen ona bak. Böyle bir şey yok, benden duydunuz mu? Yok. Bir defa 'Rejimle ilgili kim herhangi bir olaya giderse karşısında ilk defa ben dururum' dedim. 1923'te rejim meselesi bu ülkenin bitmiştir. Ondan sonraki süreç sadece yönetim sistemleri meselesidir, şu anda da değişiklik yapılan konu, bir yeni yönetim sisteminin gelmesidir" dedi.

NE OLMUŞTU?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı'nın eyalet sistemiyle ilgili sözlerine yönelik "Eyalet sistemi diyen danışman olamaz. Bu sabotajdır. Benim danışmanım eyalet sistemi dese görevden alırım. Eyalet sistemini getireceğiz diye bir danışman Cumhurbaşkanı danışmanı olarak söylüyorsa ve Cumhurbaşkanı da buna ses çıkarmıyor kabulleniyorsa, o zaman iki gün içerisinde eyalet sistemine karşı olan üniter yapıda düşünceleri olan ülkücülerin kararı ne olabilir?" diye konuşmuştu.