Demirtaş: Tek Bir Arkadaşımız Bile...

Demirtaş: Tek Bir Arkadaşımız Bile...
HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla ilgili, “Tek bir arkadaşımız kendi ayağıyla ifade vermeye gitmeyecek. Öyle kolay olmayacak, tereyağından kıl çeker gibi olmayacak” dedi.
Halkların Demokratik Partisi Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin grup toplantısında konuştu.

Demirtaş’ın konuşmasından satır başları şöyle:

“Nerede alanlar varsa orası doldurulmalıdır”

“1 Mayıs’ta Taksimi yasaklamasa 1 milyon kişi çıkacak hükümeti eleştirecek. Panik bundandır. Burada anlattığımız sorunları Taksim’de sendika temsilcileri 1 milyon kişiye, bütün dünyaya anlatacaklar. Bu yüzden Taksim yasak. Toplum bütün bu gerçekleri duymasın diye yasak.

“İşçi hareketinin biteceği yerde demokrasi biter. Bitirmek istedikleri hepimizin geleceğidir. Bu yüzden herkes 1 Mayıs’ta Taksim’de olmalıdır. Nerede bir alan varsa o alanı doldurup, emekçinin sesini yükseltmemiz lazım.

“Taksim’de gerçekleşen bütün siyasi olaylar Taksim’den vazgeçmemizi gerektirmez ama nerede alanlar varsa orası doldurulmalıdır. Bu tarihi dönemde tartışmayı Taksim oldu mu olmadı tartışmasına indirgemek lazım. Meydanlar inlemedikçe, işçi yumruğunu alana vurmadıkça bu işler düzelmez. Ses gür çıkmalı ki parlamentoda sizlerle olan milletvekilleri iktidarın bu zulmünü durdursunlar.

“Amaç HDP’yi yargı önüne çıkarıp linç etmek”

“Dokunulmazlık haftaya tartışılacak. Biz dokunulmazlık zırhını arkasına sığınmış bir grup değiliz. Milletvekilleri kürsüde yaptıkları konuşmalar dışında dokunulmazlığa sahip olmasın. Milletvekilinin elindeki tek güç konuşmasıdır. Bundan dolayı soruşturma açılmasın bunun dışındaki bütün suçlar dokunulmazlığa açılsın.

“Hırsızlık mı yaptık, biz yapmadık ama yapanlar var hemen soruşturma açılsın. Bir milletvekili birini dövse dokunulmazlığı var senle ne farkımız var. Sana soruşturmaya açılıyorsa bana da açılsın. Biz bundan korkmuyoruz. Milletvekili Yargıtay’da yargılansın diyoruz. Türkiye gibi yargının bağımsız olmadığı bir ülkede suiistimal olmasın diye diyoruz.

“HDP’nin teklifi bu, şu gün getirsinler bütün grubumuz evet diyeceğiz. AKP’nin teklifi tam bir kurnazlık. Mevcut dosyalarla tek bir tartışma yapılmadan, tamamı kaldırılacak. HDP için kaldırılacağı da açık. Bunu şevkle de söylüyorlar. Amaç HDP’yi yargı önüne çıkarıp linç etmek.

“Kılıçdaroğlu, AKP’nin tuzağını iyi görmeli”

“Ülkenin Cumhurbaşkanı açık bir şekilde topluma yalan söyleyerek, algı oluşturdular. Uyduruk iki gazetenin yalanından başka ortada bir şey yok. İspatlayın dedik ispatlamadılar. Hem saraydaki zata hem de stajyerine söylüyoruz. Biz dokunulmazlık zırhının arkasına sığınarak, siyaset yapan bir parti değiliz.

“Bakanlarla ilgili ‘hayır’ oyu verenler, bugün bizi yargı önüne atıp, linç etmek istiyorlar. Biz mevzuyu çok abartacak değiliz. Bu günaha ortak olmak isteyen herkes parmak kaldırır. Siyasi fatura bu parmağı kaldıran olacaktır.

“Kılıçdaroğlu’nun bu tuzağı iyi görmesi gerekir. CHP’nin de bizim de teklifimiz var. Yarın AKP dokunulmazlıkları kaldırdı demeyecekler CHP kaldırdı diyecekler. Hırsızlar, tecavüzcüler itibar sahibi olacak, biz linç edileceğiz.

“Seçeneksiz değiliz”

“Tek bir arkadaşımız kendi ayağıyla ifade vermeye gitmeyecek. Öyle kolay olmayacak, tereyağından kıl çeker gibi olmayacak. Bu grup ömrünün yarısını cezaevinde geçirdi, siz mezarlığın yanından geçerken korkudan türkü söyleyen tiplersiniz. Siz ısrarla hayır diyecekseniz. Bizim de bu adıma karşı atacağımız bir adım vardır.

“Tüm seçenekler masada. Bizi buraya gönderenler insanlarımız korkmasın. Bize oy veren destek sunmuş, herkes korkacak bir şey yok, paniğe gerek. Başımıza ne getirirlerse getirsinler barış yolundan demokratik siyasetten vazgeçmeyeceğiz. Parlamento onların ama biz de seçeneksiz değiliz.

“Şiddeti tırmandıran AKP ve MHP’dir”

“Burada amaç terörle mücadele değil. Şiddeti tırmandıran AKP ve MHP’dir. Bizim yüzümüzden dağa çıkan yok. PKK’yi var eden büyüten, dağa çıkaran siz ama sorumlusu biz. Bir cesur savcı çıksa şu çakma milliyetçi stajyere soruşturma açsa.

“10 Ekim’deki Ankara’daki katliamdan haberleri olduğu ortaya çıktı. İstihbarat raporu ortaya çıktı. 10 Ekim’den sonra bu işler devletin bilgisi dışında olmaz dedim ama bana ‘vatan haini’ dediniz. Var mı cesur bir savcı bunlara soruşturma açacak.

“Biz bir mitingde konuşuyoruz, Ankara’ya gelmeden fezleke gelecek. Biz öyle tıpış tıpış gidip AKP’nin hukuk komisyonlarında yargılanmayız. Adaletin kestiği parmak acımaz derler, ama burada adalet yok ki. Yapılacak oylama HDP’nin dokunulmazlığının kaldırıp, kaldırılmayacağı oylama değil, başkanlığa ‘evet’ ya da ‘hayır’ oyudur. Bugün zulme de başkanlığa da hayır diyoruz.”

Kaynak: İMCTV