Demirtaş ifadeye çağırıldı

Demirtaş ifadeye çağırıldı
Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş'a, 'Türkiye Cumhuriyeti devletini, devletin kurum ve organlarını aşağılama' suçundan ifadesi alınmak üzere davetiye çıkardı.
AA'nın haberine göre Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a, ifadesi alınmak üzere davetiye çıkarıldı.  Alınan bilgiye göre, milletvekillerinin yasama dokunulmazlığının kaldırılmasına ilişkin Anayasa'da değişiklik yapılmasını öngören kanunun Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmesinin ardından milletvekillerinin dosyalarının incelenmesi sürüyor.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş hakkında yürütülen soruşturma kapsamında, "Türkiye Cumhuriyeti devletini, devletin kurum ve organlarını aşağılama" suçundan ifadesinin alınması için davetiye çıkardı.

 Başsavcılıkça daha önce de HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, HDP Grup Başkanvekili Çağlar Demirel, HDP milletvekilleri Nursel Aydoğan ve Sibel Yiğitalp hakkında da yürütülen soruşturmalar kapsamında, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan ifadeleri alınmak üzere davetiye çıkarılmıştı.