Davutoğlu: Hikayenizi artık kimse dinlemez

Davutoğlu: Hikayenizi artık kimse dinlemez
HDP’yi hedef alan Başbakan Ahmet Davutoğlu, teröre destek veren vekillerin dokunulmazlıklarının kaldırılması konusunda kararlılık vurgusu yaptı.
Şehit Yakını, Gazi ve Gazi Yakınları için düzenlenen istihdam kurası töreninde konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, dokunulmazlık dosyalarının Meclis’e sevkinin ardından HDP’li milletvekillerinin çark ettiğini ve şiddeti kınamaya başladıklarını ama bu yalanlara kanamayacaklarını, terörle mücadelenin süreceğini ifade etti. Teröristlerin taziye çadırını ziyaret edenlerin barıştan bahsetmelerinin anlamı olmadığını ifade eden Davutoğlu, “Pervasızca teröre sözcülük yapanlar da adaletin karşısına çıkarak hesap verecek. Fezlekelerin yargıya intikalini sağlayacak düzenleme için süreç başlamıştır, gereğince de ilerleyecektir” dedi.

“Vatan için ne fedakarlık gerekirse hepimiz hazırız” diye devam eden Ahmet Davutoğlu, “Bu ülkenin bütün şehir, ilçe, köy, ırmak kenarları son teröriste kadar temizleninceye kadar mücadelemiz sürecek. Bu kararlı mücadele mutlaka neticeye ulaşacaktır” ifadelerini kullandı.

"FEZLEKELERİN YARGIYA İNTİKALİNİ SAĞLAYACAK DÜZENLEME İÇİN SÜREÇ BAŞLAMIŞTIR, GEREĞİ YERİNE GETİRİLECEKTİR"

Başbakan Ahmet Davutoğlu, fezlekelerin yargıya intikalini sağlayacak düzenleme için sürecin başladığını söyledi.

Terörle mücadele konusundaki kararlılığa dikkati çekerek, "Terör örgütü adına meşru siyaset sahnesinde çalışanlar var. Bütün bunlar da hak ettikleri neyse onu görecekler. Bu anlayışla TBMM'de milletvekilleri harekete geçti. Meşru zemin gayrimeşruya zemin olamaz" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Meyra Otel'de düzenlenen 'Şehit Yakınları, Gaziler ve Gazi Yakınlarının İstihdamına İlişkin Kura Töreni'ne katıldı. Başbakan Davutoğlu, 20 Temmuz'da Suruç'ta başlayan terör olaylarına karşı anında gerekenin yapıldığını belirterek, "Hak ettikleri cevabı aldılar, bundan sonra da alacaklar. Her bir şehidimizin tek damla kanını sormaya kararlıyız. Perde önündekilerle başka, perde gerisindekilerle daha başka mücadele ediyoruz. Terör örgütü adına meşru siyaset sahnesinde çalışanlar var. Bütün bunlar da hak ettikleri neyse onu görecekler. Bu anlayışla TBMM'de milletvekilleri harekete geçti. Meşru zemin gayrimeşruya zemin olamaz. Terör odaklarının mazbatalı temsilcileri hemen çarketmeye başladı. Teröristlerin taziye çadırında meydan okuma terennümü yapanlar biz bu mekanizmayı çalıştırınca birileri kuzu postunu giydi. Bu millet sizin gerçek yüzünüzü gördü. Çukurları, barikatları savunan yalan dolu hikayenizi artık kimse dinlemez. 'Hendek savaşları kamu güvenliğini tehdit etti' diyorlar. Ziya Paşa'nın bir sözü var, bunlar için söylenmiş, "Siz herkesi kör alemi sersem mi sanırsınız" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin bütün vatandaşlarıyla birlikte terörizmi dize getirmekle kararlı olduğuna dikkati çeken Davutoğlu, "Fezlekelerin yargıya intikalini sağlayacak düzenleme için süreç başlamıştır, gereği yerine getirilecektir. Şimdiye kadar onlarca şehit cenazesine katıldık, telefonla acılarını paylaştık, şimdiye kadar onlar bir sitemde bulunmadı, 'Vatan fedakarlık gerekirse hepimiz hazırız' dendi. Bu ülkenin bütün şehirleri, ilçeleri, köyleri, mezraları, dağları, ovaları, ırmak kenarları, vadileri son teröriste temizleninceye kadar mücadelemiz kararlılıkla sürecektir. Kimse bu mücadelede tereddüt edeceğimiz vehmine kapılmasın. Şehitlerimizin temiz kanları üzerinde yürüyen bu mücadele devam edecek bu hainler mutlaka durdurulacaktır. Kısa sürede ülkemizi terör belasından kurtarıp, bu acıları gerilerde bırakacağız" şeklinde konuştu.

TSK, Emniyet, istihbarat birimlerinin milletin hizmetinde ve milletin temsilcileri olduğunu belirten Davutoğlu, "Terörist ile vatandaşı her zaman birbirinden ayıracak, teröristlerin karşısında vatandaşımızın yanında olacağız. Doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine her yerden şehitlerimiz var. Kürt de var, Türk de var, Sünni de var, Alevi de var. Her birini bağrımıza basıyoruz" diye konuştu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, 656 kişinin kamu kurumlarına atanacağını belirtti. Teröristlerin hedefinin bu ülkenin birliğini bozmak olduğunu anlatan Soylu, "Bu ülkenin ekonomisine güneş olmak için yerin yüzlerce metre altında mücadele eden kardeşimiz Soma ve Ermenek'te şehit olmuşlardır. Evinden işine gitmek için bu şekilde hain tuzaklara karşı karşıya kalanlara da devletimiz sahip çıkmaktadır. Allah, devletimiz ve milletimizin birliğini daim eder inşallah" diye konuştu.
Şehit Polis Memuru Olgun Kurbanoğlu'nun eşi Asuman Kurbanoğlu, konuşmasında, "Devletimiz, milletimiz bayrağımız sağolsun" dedi.

Kura törenine, Başbakan Davutoğlu'nun yanı sıra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, şehit yakınları, gaziler ve gazi yakınları katıldı. Şeyma Zülal ve Mehmet Kurbanoğlu, yaptıkları resmi Başbakan Davutoğlu'na hediye etti. Davutoğlu, daha sonra şehit yakınları ile fotoğraf çektirdi.