Cumhurbaşkanı Erdoğan tarih verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarih verdi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 24 Haziran seçimlerinde AK Parti’nin aldığı yüzde 42,5’luk oy oranı ile ilgili olarak “Biz sandıktan çıkan mesajın gereğini yaparak yolumuza devam edeceğiz. Hemen yerel seçimlere hazırlanacağız” değerlendirmesini yaptı.

Erdoğan, geçen Pazar günü yapılan Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçimlerinden sonra, AK Parti’nin yetkili kurulları ile ilk değerlendirmesini önceki gün yaptı.


MYK ve MKYK toplantılarına başkanlık eden Erdoğan, “Seçimlerde verilen mesajı iyi değerlendirip, gereğini de yaparak yolumuza devam edeceğiz.
Seçim atmosferinden çıktık diye durmayacağız, tam tersine hazır seçim atmosferi varken, yerel seçimlere hazırlanacağız. Bu aşamada, yerel seçimlerde halkın tercih edeceği, vatandaşın sevdiği adayları bulmaya çalışacağız.


Hızla yerel seçimlere odaklanacağız” dedi.


Erdoğan, kongreyi de bu nedenle Eylül ayı yerine 18 Ağustos’ta yapmalarının daha uygun olacağını dile getirerek, “Kongremizi yapın, kadrolarımızı belirleyip, Eylül ayı içinde de yerel seçim startını vereceğiz” diye konuştu.


Erdoğan, MHP ile yapılan işbirliğine de bir kez daha dikkat çekerek “Cumhur ittifakı olarak yola devam edeceğiz. İki parti işbirliğini sürdürecek.


Arkadaşlarımız konuşmalarını ve tavırlarına dikkat etsin. MHP’yi rahatsız edecek söz ve davranışlar olmasın” uyarısında bulundu.


AK Parti MKYK toplantısında, Meclis Başkanlığı adaylığı konusunda temayül yoklaması yapıldı. MKYK üyeleri kendilerine dağıtılan pusulalara aday olarak görmek istedikleri ismi yazdılar. Edinilen bilgilere göre, MKYK üyeleri tercihlerini Başbakan Binali Yıldırım’dan yana kullandı. TBMM’deki yemin töreninden sonra yapılacak AK Parti’nin Meclis grup toplantısında milletvekillerinin de bu konudaki görüşü alınacak. Bu toplantıda ayrıca; AK Parti’nin grup başkanlığı için seçim yapılacak. AK Parti kurmayları, kanuni değişiklik yapmadan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, milletvekili sıfatını taşımadığı için, grup başkanlığı yapamayacağını hatırlatarak “1 Ekim’den sonra milletvekili olmayan siyasi parti genel başkanlarının partisinin Meclis grubuna başkanlık edemeyeceğine yönelik engelin kaldırılması için düzenleme yapılacak” dedi. Mevcut mevzuattaki engel nedeniyle Erdoğan, Genel Başkan olmasına rağmen, AK Parti Meclis grubunun başkanlığını Başbakan Binali Yıldırım yürütüyor. Yıldırım’ın Meclis Başkanlığına aday gösterilmesi durumunda, bu görevi Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’ın devralacağı belirtiliyor.