Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu soykırımı lanetliyorum

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu soykırımı lanetliyorum
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu İnsanlık dramını, bu soykırımı hangi taraftan olursa olsun, ister Amerika, ister İsrail, lanetliyorum” dedi.

İngiltere’nin başkenti Londra’da Türk öğrencilere hitap eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “İsrail bir terör devletidir” dedi. Konuşmasına Bugün Filistin’de hayatını kaybeden 55 kişiye rahmet ve yaralılara şifa dileyerek başlayan Erdoğan, “Bu İnsanlık dramını, bu soykırımı hangi taraftan olursa olsun, ister Amerika, ister İsrail, lanetliyorum” şeklinde konuştu. 

İsrail'in Gazze’de yaptıklarının soykırım olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Filistinli kardeşlerimiz ile dayanışma için ülkemizde yarından başlamak üzere 3 gün milli yas ilan ettik” şeklinde konuştu.

“Bugünün İslam dünyası olarak Kudüs’ü kaybettiğimiz bir gün olmasına asla izin vermeyeceğiz” 


Türkiye’nin Filistin’in yanında durma konusunda kararlı olduğunu belirten Erdoğan, “Bugünün İslam dünyası olarak Kudüs’ü kaybettiğimiz bir gün olmasına asla izin vermeyeceğiz” dedi. 

İslam İşbirliği Teşkilatı'nı olağanüstü toplantıya çağırdıklarını duyuran Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Birleşmiş Milletler Genel Kurulunu acil olarak toplantıya davet ediyoruz” dedi. Filistin’in şuanda her anlamda yardıma ihtiyacı olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İslam İşbirliği Teşkilatı olarak Ramazan ayı boyunca Filistinli kardeşlerimiz için yardım kampanyası düzenleyeceğiz” dedi. 

Filistin’de yaşanan katliamın bir insanlık dramı olduğunu, ABD ve İsrail’deki büyükelçileri geri çağırdığını duyuran Cumhurbaşkanı Erdoğan, ”Sağduyu sahibi Hristiyan, Musevi ve diğer inanç sahiplerinden herkesi bu haksızlığa karşı seslerini yükseltmeye çağırıyoruz” şeklinde konuştu. 

Türkiye’den İngiltere’ye okumak için gelen öğrencilere de tavsiyelerde bulunan Erdoğan, öğrencilere ellerindeki fırsatları çok iyi değerlendirmeleri gerektiğini söyledi