CHP'li vekilden halka referandum tehdidi: Evet çıkarsa bedelini ödetiriz

CHP'li vekilden halka referandum tehdidi: Evet çıkarsa bedelini ödetiriz
CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt, katıldığı bir televizyon programında referandumda 'evet' diyecek olanlara tehditler savurdu.

 

CHP'nin kanalı olarak bilinen Halk TV ekranlarında yayınlanan ve Uğur Dündar'ın moderatörlüğünü yaptığı Halk Arenası programında, CHP'li Aykut Erdoğdu ve Hüsnü Bozkurt konuşmacı olarak katıldı.

CHP Konya milletvekili Hüsnü Bozkurt, Uğur Dündar'ın sık sık skandallarla gündeme gelen Halk Arenası programına katılarak Türk halkına referandum tehditleri savurdu.

Sandıktan "evet" çıkması halinde de kimsenin heveslenmemesi gerektiğini söyleyen Bozkurt, "Bu bir anayasa değişikliği değildir. Anasından helal süt emen bunu sahiplerinin suratına çarpar. Siz hiçbir şekilde bu devleti bu milleti yönetemeyeceksiniz! İzin vermeyeceğiz! Siz kimsiniz!" sözleriyle canlı yayında tehdit savurdu.

Aldıkları oy oranının önemli olmadığını söyleyen Bozkurt; halkın kimi desteklediğinin önemli olmadığını, ülkenin sahibinin kendileri olduğunu iddia etti.

EVET DİYECEK OLANLARA TEHDİT

"Büyüklüğümüz aldığımız oyla ölçülemez, biz Atatürkçüyüz, Cumhuriyetçiyiz, biz devrimciyiz" diyen CHP'li Bozkurt, konuşmasının sonunda izleyicileri ayağa kalkmaya davet ederek, "16 Nisan'da %60-65 Hayır çıkacak. Ama evet çıksa bile yine Samsun'dan çıkarız ve sizi İzmir'den denize dökeriz! Ortalığı yıkarız ama yine de Devleti yönetmenize izin vermeyiz!" diyerek "Evet" diyecek olan vatandaşlara tehditte bulundu.

Referanduma evet diyeceklere "Sizi de 7 göbek sülalenizi de İzmir'den denize dökeriz" diye tehditler savuran CHP'li Bozkurt'un konuşması tepki çekti.