CHP neye itiraz ediyor? YSK aslında ne diyor? İşte detaylar

CHP neye itiraz ediyor? YSK aslında ne diyor? İşte detaylar
Referandum sonuçlarından hemen sonra en çok konuşulan konu CHP'nin itirazları oldu. Peki CHP neye itiraz ediyor?Referandum sonuçları neredeyse tamamen kesinleşti. Türkiye genelinde evet'lerin yüzde 51.3, hayır'ların ise yüzde 48.7 olduğu belirtildi.

Sonuçlar konuşulurken gündeme gelen en önemli konu ise CHP'nin itirazları oldu. CHP sandıkların yüzde 60'ına itiraz ettiklerini, Anadolu Ajansı'nın ve YSK'nın "büyük bir manipülasyon" yaptığını iddia etti.

Peki CHP neye itiraz ediyor?

CHP NEYE İTİRAZ EDİYOR?

Seçmenin "tercih" ya da "evet" mührünü bastığı, üzerinde "evet" - "hayır" yazan pusulalar aslında mühürlü. CHP'nin iddialarına göre ise bir çok sandıkta mühürsüz oy kullanıldı ve YSK yaptığı bir açıklama ile hem mühürsüz oyların kullanıldığını kabul etti. Hem de mühürsüz oyları kabul edeceğini ifade etti.

Peki YSK ne açıklama yaptı?

YSK NE DEDİ?

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), bri paragraflık bir açıklama yaptı. İşte o açıklama:

“Bazı sandık kurullarının seçmene oy pusulası ve zarflarını sandık kurulu mührüyle mühürlemeden verdikleri yolundaki yoğun şikayetler üzerine bugün toplanan Yüksek Seçim Kurulu sandık kurulu mührü taşımayan oy pusulası ve zarfların dışarıdan getirilerek kullanıldığı kanıtlanmadıkça geçerli sayılmasına karar vermiştir. Sayım döküm işleminin buna göre yapılması gerekmektedir."

YSK'DAN AÇIKLAMA BEKLENİYOR


Seçim sonuçlarını değerlendiren canlı yayınlarda konuyu değerlendiren bir çok yorumcu YSK'nın kanuna aykırı bir şey yaptığını ve bu ifadesinin net olarak anlaşılmadığını söylüyor ve YSK'dan yeni bi açıklama yapılmasını istiyor.