CHP Meclis'ten çekilmiyor! 2 Saatte vazgeçtiler

CHP Meclis'ten çekilmiyor! 2 Saatte vazgeçtiler
Referandum sonuçları nedeniyle Meclis'ten çekilebileceğini açıklayan CHP'den geri vites geldi.

 

CHP Sözcüsü Selin Sayek Böke, referandumun sonuçlarını şaibeli buldukları iddiasıyla bu sonucu tanımadıklarını, gerekirse Meclis'ten çekilebileceklerini ifade etti.

Böke'nin bu açıklamasından 2 saat sonra, CHP'den farklı bir açıklama geldi.

MECLİS'TEN ÇEKİLMİYORUZ

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, "Meclis'ten çekilecek misiniz?" sorusuna "Toplumun değişik kesimlerinden CHP'ye böyle bir öneri gelmiştir ama yapılan MYK değerlendirmesinde böyle bir kararın uygun olmayacağı kararına varılmıştır." şeklinde yanıt verdi.

AK PARTİ'DEN 'SİNE-İ MİLLET' AÇIKLAMASI

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, CHP Sözcüsü Selin Sayek Böke'nin 'sine-i millet kararını gündeme aldıkları' sözlerine cevap verdi. Turan, "Ben ümit ediyorum CHP'nin kendi yöneticileri bu tarza demokratik olmayan bu dile bir ayar verecektir, bu gidişata bir 'dur' diyecektir. Bu dil demokrasiyi zehirleyen bir dil, milletten yetki almayan bir yaklaşımın dili" dedi.

SİNE-İ MİLLET NEDİR?

Sine-i millet, meclis zeminini terk etmek, halkın arasına katılıp, halk hareketi başlatmak ve siyasi iktidarı ya da egemenlere başkaldırı anlamını taşıyor. Kavram, siyasi arenada muhalefetin iktidara karşı son ‘silahı' olarak tanımlanıyor. Bugüne kadar Meclis'te tek bir milletvekili sine-i millete döndü. O da Turgut Özal'ın cumhurbaşkanı seçiminde gerçekleşti. Sine-i millet diyen DYP Hatay milletvekili Murat Sökmenoğlu milletvekilliğinden istifa etmişti.