CHP Eskişehir İl Başkanı'ndan Van'a övgü

CHP Eskişehir İl Başkanı'ndan Van'a övgü
Cumhuriyet Halk Partisi tarafından düzenlenen il başkanları toplantısı için Van'a gelen CHP Eskişehir İl Başkanı Sinan Özkar, Van'da gördüğü bir manzaradan övgüyle bahsetti

Cumhuriyet Halk Partisi tarafından düzenlenen il başkanları toplantısı için Van'a gelen CHP Eskişehir İl Başkanı Sinan Özkar, yaptığı değerlendirme açıklamasında, araçların yayalara yol vermelerini överek, bunun bir medeniyet göstergesi olduğunu belirtti.

Katıldığı toplantıyı değerlendiren Özkar, tüm il başkanlarının çalışmalar hakkında bilgi verdiğini belirterek il başkanlarının toplantıda partinin genel siyaseti üzerine de değerlendirmelerde bulunduklarını söyledi. Özkar, CHP’nin iktidara ulaşma yolunda gerçekleştirilen toplantının verimli geçtiğini altını çizerek, “Van ilimizde yapılan, Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanları toplantısı tüm il başkanlarımızın katılımı ile yapıldı. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun açılış konuşması ile başlayan toplantı il başkanlarının görüşlerini ifade etmesi ile devam etti. Kendi illerimizdeki çalışmalar konusunda bilgiler verdik ve partinin genel siyasetine ilişkin değerlendirmelerde bulunduk” dedi.

YAYAYA ÖNCELİK VERİYORLAR

Özkar, Van’da yaşadığı bir durumu aktararak, “Van’da beni şaşırtan bir olayı da aktarmadan geçemeyeceğim; Vanlı sürücüler yolda yaya gördüklerinde durup yayanın geçmesine izin veriyorlar. Birçok insan tarafından medeniyet göstergesi olarak Avrupa ülkelerindeki bu durum, övgüyle karşılanmaktadır. Van’da da durum bu. Van halkı sadece bu yönüyle değil diğer insani ilişkiler bakımından da medeni bir halk” şeklinde konuştu.



VAN HALKININ CHP'YE KARŞITLIK DURUŞU YOK

Başkan Özkar, toplantıya ilişkin şunları söyledi, 

“Van halkı ile sınırlı da olsa ilişki kurabilme imkanına sahip olduk. Genel olarak Van halkında Cumhuriyet Halk Partisi’ne karşıtlık üzerinden bir duruş yok. Birçok insandaki ortak görüş; uzun yıllardır CHP’nin sahada olmadığı ve Van’ı AKP ve HDP ye terk ettiği yönünde. Halkın iki partiye oy vermekle birlikte iki partiden de hoşnut olmadığını gözledik. Van özelinde diyebileceğim, Cumhuriyet Halk Partisi’nin Van’da ciddi bir potansiyel yakalayabileceğidir.”