Burhan Kayatürk'ün taziye yorumu ne oldu! - VAN HABER

Burhan Kayatürk'ün taziye yorumu ne oldu! - VAN HABER
Van'da kurulan taziye evi Türkiye Gündemi'ne oturdu. Konuyla ilgili Van Milletvekili Burhan Kayatürk'te görüşlerini beyan etti. Tuğba Hezer'in de o saldırıda ölebileceğini belirten Burhan Kayatür olayın bir şova dönüştürüldüğünü söyledi.

HDP’Lİ TUBA HEZER DE ÖLEBİLİRDİ!

Tuba Hezer’in 29 kişinin katilinin taziyesine gidip örgütün propagandasını yapmasının tam bir skandal olduğunu dile getiren AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk, “Bu milletvekilinin 300 metre yakınında Ankara’da bomba patladı. Kendisi de evine giderken veya Meclis’e giderken orada öldürülebilirdi. İnsanlar, ‘yeter artık, bunu da mı görecektik’ diyor. Bölgede Kürtlerin sevinçlerini de hüzünlerini de örgüt işgal altına almaya çalışıyor” dedi.   

HDP Van Milletvekili Tuba Hezer’i de eleştiren Kayatürk, “Hiç bir şekilde kabul edilebilir bir şey değil. Ne bir milletvekilinin ne bir insan olarak kendini insan olarak kabul eden birinin 29 kişinin katili olarak, ayan beyan belli olan birinin taziyesine gitmek hiçi bir şekilde insanlıkla bağdaşır bir şey değil. Meclise 300 metre ötede bir patlama oldu. O meclisteki patlamada, taziyeye giden milletvekili de ölebilirdi. Yani bu kadar yakın.  O zaman ben ve milletvekili arkadaşlarım haklı olarak, mecliste bu milletvekili ile birlikte olmanın sizin ne kadar güvende olduğunuzun  sorusunu da akla getiriyor. Yani sadece bir skandal, değil, sadece bir felaket değil, bunun ötesinde bir şey ” dedi.

Taziye katılanların zorlanarak ve kandırılarak getirildiğini öne süren Kayatürk, “Bölgenin ve Kürtlerin çok çok önemsediği bir taziyede, hiç yanlış bir şey yapmamış gibi lanse etmek kadar büyük bir ayıp, büyük bir skandal, büyük bir felaket olamaz. Bunu Türkiye’nin tamamının kabul etmeyeceği gibi bölge insanı da asla kabul etmez. Oraya getirilen insanların, nasıl kandırılarak, nasıl zorlanarak, ne kadar büyük baskılar altında getirildiğini iyi biliyorum. Ben bölgede siyaset yapıyorum. Üzülerek ifade etmeliyim ki, bölgede Kürt halkının sevinçleri de hüzünleri de örgütün bir şekilde esareti altındadır. İşgal edilmiş durumda, rehin alınmış durumda. Ailenin inisiyatifini ellerinden alarak böyle bir şova dönüştürüyorlar.” İfadelerini kullandı.