Başbakan Yıldırım: Kimin destek verdiğini sorgulamak abesle iştigaldir

Başbakan Yıldırım: Kimin destek verdiğini sorgulamak abesle iştigaldir
Başbakan, Doğu ve Güneydoğu bölgesindeki seçmene teşekkür etti, MHP'ye yönelik eleştiriler çerçevesinde de açıklamalarda bulunan Yıldırım, 'Kimin ne kadar destek verdiğini sorgulamak abesle iştigaldir' dedi. Ayrıca, Erdoğan'ı partiye davet edeceklerini de açıkladı.

Başbakan Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanlığı sistemi getiren anayasa değişikliğinin yüzde 51,4 'Evet' oyu ile kabul edilmesinin ardından ilk grup toplantısında konuştu. Yıldırım'ın konuşmasına 'uzlaşma' mesajı hâkimdi. "Buradan ilan ediyorum istisnasız bütün vatandaşlarımızın hakkını korumak siyasetimizin temel değerlerinden biri olmaya devam edecektir" diyen Yıldırım, "Bir tek vatandaşımızın dahi kalbinin kırılmasına müsamaha göstermeyeceğiz. Şeffaf ve berrak bir yönetim anlayışı ile vatandaşımıza hizmet etmeye devam edeceğiz. Eleştiriye daima açık olacağız" ifadelerini kullandı.

 

"BEYANLARIMIZ MAKSADINI AŞMIŞ OLABİLİR"

Yıldırım şöyle devam etti:

"Muhalefetin demokrasinin olmazsa olmazı olduğu gerçeğini göz ardı etmeyeceğiz. Vesayet artıklarını milletin demokrasinin başına bela olmaktan çıkaracağız inşallah. Yoğun bir kampanya dönemi geçirdik. O dönemde bazen beyanlarımız maksadını aşmış olabilir. Evet diye de hayır diyen de birbirini incitmiş olabilir. Şimdi kırgınlıkları bir tarafa bırakma geleceği el ele inşa etme zamanıdır.

Bütün farklılıklarımızla bir bütünüz. Büyük bir aileyiz. Bu ailenin içine fitne sokmak isteyenlere müsaade etmeyeceğiz. Muhalefet partilerimizle muhalif kesimlere bir çağrı olacak. Tartışmalar sert söylemler bir bakıma seçimin tuzu biberi oldu. Ama millet kararını verdi sonuç belli odu. Bundan sonra hepimizi düşen görev ülkemizi daha istikrarlı bir ülke olması için enerjimizi harcamaktır. Yerli ve yabancı yatırımcı için Türkiye daha cazip hale gelmiştir."

"KİMİN DESTEK VERDİĞİNİ SORGULAMAK ABES"

Referanduma destek veren partilere ve Doğu ve Güneydoğu bölgesindeki seçmene teşekkür eden Yıldırım, "Kimin ne kadar destek verdiğini sorgulamak abesle iştigaldir" dedi.

Başbakan, halk oylamasının kaybedeninin olmadığını söyledi.

ERDOĞAN'A DAVET

Yıldırım: "Hemen yürürlüğe girecek olan diğer bir husus da Cumhurbaşkanımızın, kurucusu olduğu AK Parti ile ilişiğinin tekrar kurulmasıdır. Resmi sonuçların ilan edilmesiyle beraber kurucu Genel Başkanımızı partimize davet edeceğiz ve kendilerini aramızda görmekten büyük bir bahtiyarlık duyacağız" açıklamasında bulundu.

Yıldırım, kabul edilen anayasa değişikliklerine uyumlu yeni kanunların önümüzdeki dönemde meclise getirileceğini belirtti.