Başbakan Yıldırım balkon konuşmasını yaptı

Başbakan Yıldırım balkon konuşmasını yaptı
Başbakan Binali Yıldırım, Ak Parti Genel Merkezi'nde partinin gelenekselleşen balkon konuşmasını yaptı.

İşte Başbakan Yıldırım'ın açıklamaları:

 

Bilmeyen öğrensin, duymayan duysun, kardeşiz. Tek vücut, tek bir milletiz. Bölücü hainler aklına koysun, kardeşiz. Tek bir milletiz.

Aziz vatandaşlarım Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini içeren halk oylaması, gayri resmi sonuçlara göre 'Evet' ile neticelenmiştir. Hayırlı uğurlu olsun, yüksek bir katılımla sandık başına giderek tercihini yapan, demokrasimize sahip çıkan bütün vatandaşlarımıza şükranlarımızı sunuyorum.

Bugün ilk kez halk oylamasında sandığa giden 1 milyon 260 bin gencimizi özellikle kutluyorum. Huzur içinde neticelenen bu oylama demokrasi tarihimizde milletin kendi kararıyla verdiği bir seçimdir.

Demokrasi tarihimizde bu oylamayla yeni bir sayfa açılmıştır, herkes emin olsun ki; çıkan bu sonucu halkımızın refahı ve huzuru için en güzel şekilde değerlendireceğiz. Teşekkürler Türkiye, teşekkürler aziz milletim.

Bir özel teşekkür olarak, kurucu başkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı selamlıyorum.

Sayın Devlet Bahçeli ve partisinin bütün teşkilatlarına teşekkür ediyorum. Ayrıca bu süreçte, diğer partilerimize de yaptıkları olumlu katkılarından dolayı şükranlarımı sunuyorum. Durmak yok, yola devam. Kaldığımız yerden yola devam ediyoruz.

Farklı çözüm önerilerimiz her zaman olacak ama neticede birlik ve beraberliğimizi gözümüz gibi koruyacağız. Farklı fikirlere sahip olmak, hiçbir şekilde birbirine üstünlük sağlamak demek değildir. Meydanlarda farklı şeyler söyledik, millete farklı şeyler anlattık ama son sözü millet söyledi, Evet dedi, noktayı koydu.

Bu millet artık hiçbir vesayete, hiçbir harici müdahaleye ve hiçbir tehdide boyun eğmeyeceğini birkez daha göstermiştir. Bu seçimlerle 15 Temmuz alçak girişimini yapan terör örgütüne, bölücü örgüte, Türkiye'ye düşmanlık yapan dış mihraklara en güzel cevabı milletimiz sandıkta vermiştir. Bu seçimde Türk demokrasisinin olgunluk düzeyini bütün dünyaya göstermiştir. Bizler Türkiye'nin birinci derece eşit vatandaşlarıyız. Meşru siyasi alandaki rekabet, birlik ve bütünlüğümüzü asla bozamaz, bozamayacaktır.

Toplumun bütün renkleri, tercihleri ifade ederek meydanlara döküldü. Şükürler olsun huzur içinde bu oylamayı gerçekleştirdik, hiçbir olumsuzluk yaşamadık. Süreç boyunca, yurt dışındaki vatandaşlarımız görülmemiş bir heyecanla, vatanseverlikle ülkemize, Türkiye'mize ve birliğimize sahip çıktılar.

Evet diyen ve hayır diyen tüm vatandaşlarımızı saygıyla selamlıyorum. Bütün farklılıklarımızla bir bütünüz, demokrasimiz bizim ortak değerimizdir.