Ak Parti'de istifaya direneni İçişleri Bakanlığı görevden alacak

Ak Parti'de istifaya direneni İçişleri Bakanlığı görevden alacak
Ak Partili belediyelerde yaşanan görevden almalar il başkanlarına uzanırken istifa etme konusunda direnen belediye başkanlarına karşı nasıl bir yol uygulanacağı netlik kazandı.

Ak Partili Kadir Topbaş'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'ndan istifa etmesi sonrasında gözler Ankara Büyükşehir Başkanı Melih Gökçek'e çevrilmişken, istifa etme konusunda direnen belediye başkanlarına karşı nasıl bir yol uygulanacağı netlik kazandı.

İHRAÇ EDİLMEYECEK

Buna göre istifaya direnen belediye başkanı partiden ihraç edilmeyecek. Bunun sebebi ise ihraç edilen ismin belediye başkanlığını sürdürebilmesi.

FORMÜL: İÇİŞLERİ BAKANLIĞI

İçişleri Bakanlığı direnen belediye başkanı hakkında inceleme ve soruşturma başlatacak. Daha sonra da belediye başkanı görevden alınacak.

Sabah'ta yer alan habere göre Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanan Ak Parti MYK'da, konunun gündeme getirilmesi üzerine Cumhurbaşkanı, "Gereğini yapmayan olursa biz gereğini yaparız" ifadelerini kullandı. Parti kurmayları, "İhraç olursa sadece partiden gitmiş olacak. Ve belediye başkanlığını bağımsız olarak yürütmeye devam edecek. Bizim istediğimiz bu değil. Belediyenin başından gitmesi lazım. Çünkü belediyelerde kalırsa bu isimler partimize zarar verirler" görüşünü dile getirdi. Bu kapsamda, istifa etmeyen belediye başkanları ile ilgili ihraç mekanizmasının çalıştırılmaması kararı alındı.