Ak Parti Van İl Başkanı Zahir Soğanda görevden alındı mı?

Ak Parti Van İl Başkanı Zahir Soğanda görevden alındı mı?
Dün akşam atılan bir iddia Van gündeminin bir numaralı maddesi oldu. Twitter'de Ak Parti'ye yakınlığıyla bilinen Ankara Kuşu isimli hesaptan paylaşılan Van'da bugünde konuşulmaya devam ediliyor.

Ankara Kuşu isimli Twitter hesabından yapılan bir paylaşım 3 ilde heyecan yarattı. Van, Mardin ve Diyarbakır İl Başkanları'nın değiştiğinin iddia edildiği twitte mevcut il başkanlarının hafta içi istifalarını açıklayacakları iddia edildi. 

Ak Parti Van İl Başkanı Zahir Soğanda'nın da değiştiğinin iddia edildiği twitler sonrası Van basınına da yansayan iddiayla ilgili Ak Parti il teşkilatından bir yalanlama gelmemesi de dikkat çekti. Pazartesi Ankara'ya çağrılacağı iddia edilen Zahir Soğanda'nın istifasının isteneceği belirtiliyor. 

Daha önce bu iddia gündeme getirilmiş fakat asılsız çıkmıştı. Bu kez kaynağın Ak Parti'ye çok yakın bir isim olması ve attığı Twitlerin genelde doğru çıkması bu ihtimali güçlendiriyor. Şimdi kulislerde yeni AK Parti İl Başkanı'nın kim olacağı konuşuluyor. Yeni İl Başkanlığı için 2'si eski vekil 3 isim üzerinde konuşulduğu ve 1 ismin ağır bastığı belirtiliyor. 

Önümüzdeki hafta Van'da siyaset kulislerinin hareketlenmesi ve Van'da yeni il başkanının kim olacağının netleşmesi bekleniyor. 

Ankara Kuşu isimli Twitter Kullanıcısı kendisini kaynak gösteren Van Basını'na teşekkür eden bir tweet atarak Van'ı takip ettiğini de göstermiş oldu.