5 Belediye Başkanı daha görevlerinden ayrılacak

5 Belediye Başkanı daha görevlerinden ayrılacak
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, son MKYK toplantısında İstanbul’dan sonra 5 ilde belediye başkanının da 2019’u beklemeden ayrılacağını söyledi.

AK Parti'nin son Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısında, önümüzdeki dönemde aşama aşama istifa ederek göreve veda edecek belediye başkanlarının konuşulduğu öğrenildi. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, İstanbul'dan sonra 5 ilin belediye başkanının da aynı şekilde 2019'u beklemeden görevden ayrılacağını söyledi. Erdoğan bu kapsamda İstanbul'daki bazı ilçelerin belediyelerinin de değerlendirmeye alındığını belirtti.

ÖRGÜT TARANIYOR

Hürriyet'ten Nuray Babacan'ın haberine göre MKYK toplantısında Kadir Topbaş'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'ndan istifasının konuşulması üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, parti örgütü ve belediyelere yönelik başlatılan değişim sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Erdoğan, “Tüm il ve ilçe başkanları ile sorumlu arkadaşlar çalışıyor. Bize ayak uyduramayanlar gidecek. Millet nezdinde karşılığı olan, çalışan isimlerle yola devam edeceğiz” dedi.