Van’da IŞİD Alarmı

Van’da IŞİD Alarmı
Van’ın Saray ilçesine bağlı Yamanyurt köyünde IŞİD’li olduğu iddia edilen 2 kişi küçük bir kızı kaçırmaya kalkıştı. Van’ın Saray İlçesine bağlı Yamanyurt köyünde IŞİD alarmı verildi. iddiaya göre Yamanyurt köyünde 12 yaşında bir kız evlerinin yaklaşık 200 metre uzağında koyunlarını aramaya gittiği sırada IŞİD’li olduğu tahmin edilen 2 kişi tarafından kaçırılmaya çalışıldı. Kızı yakalayan 2 kişi, kızı burada bulunan bir çukura atarak beklemeye başladı.
12 yaşındaki kız kendisini kaçırmaya kalkışan 2 kişinin telefonla konuştuğu esnada kaçmayı başardı. Küçük kız bağırarak köye doğru kaçtı Kendisini kaçırmaya çalışan 2 kişinin telefon konuştuğu esnada kaçmayı başaran küçük kız köye doğru bağırarak kaçmaya başladı. Köylüler kızın çığlıklarını duyarak kızın yardımına koştuğu esnada, IŞİD’li olduğu iddia edilen 2 kişi ise hızla kaçarak köy yakınlarından uzaklaştı. Yaşadığı korkuyu anlatan küçük kız, “Ben koyunları aramaya çıkmıştım evden bayağı uzaklaştım. asıl geldiklerini görmedim biri arkadan ağzımı kapattı ve beni burada bulunan çukura attılar. Sonra birisi telefonla konuşmaya başladı, diğeri ise başka yere bakıyordu bende hemen çukurdan çıkarak köye doğru bağırarak kaçmaya başladım” dedi.

Küçük kız kendisi kaçırmaya çalışan ve IŞİD’li olduğu tahmin edilen şahısların, birinin uzun boylu ve saçları olmadığını, diğerinin ise kısa ve az sakalı olduğunu söyledi. ‘Çocuğumu para ve şeker ile kandırmaya çalıştılar’ Küçük kızın yengesi Suriye plakalı bir araç gördüğünü söyleyerek, “Çocuğum evin önünde oynuyordu, kapıda bir araç sesi duydum bende bakmak için dışarı çıktım. Kapıda Suriye plakalı bir aracın olduğunu gördüm, çocuğu çağırdılar şeker para gösterdiler. Ben çocuğuma almaya giderken onlarda araçlarına binerek uzaklaştılar” dedi. ‘Asker ya önlem almıyor, ya da geçişlere izin veriyor’ Saray Belediye Eş Başkanı Abdulkadir Çalışkan ise, köyün İran sınırının sıfır noktasında olduğunu ve sınırda büyük bir askeri karakolunda olduğunu söyledi. Çalışkan, “Ya askeri önlem almıyor, ya da askeriyenin geçişlerden haberleri olduğunu tahmin ediyoruz. Burada bulunan askerler güvenliğimizi almıyor, hatta burada bulunmaları bizi tedirgin ediyor.

Biz bunların IŞİD’li olduğunu çok iyi biliyoruz. Bu sıralar buralarda bir gariplik yaşanıyor, bu olaylar sadece bizim köyde değil sınıra yakın olan köylerde de yaşanıyor. IŞİDliler ellerini kollarını sallayarak araçlarına binerek köylerimize kadar geliyorlar, çocuklarımızı kaçırmaya çalışıyorlar ki biz farkına varmasak çocuklarımızı kaçıracaklar, sınır boylarında karakol var, bunlar nasıl araçlarla, güvenliğin üst seviyede olduğu karakolların olduğu sınırlardan nasıl geçip gelebiliyorlar” dedi.

‘Yüzlerce gencimiz mazot getiriyor diye askeriye tarafından öldürüldü’ Sınırda termal kameraların olduğunu askeriyenin haberi olmadan kimsenin geçemeyeceğini sözlerine ekleyen Çalışkan, “Bu sınırlarda yüzlerce Kürt genci öldürüldü, kaçak mazot taşıyorlar diye, ama IŞİD elini kollunu sallayarak arabalarına atlayarak bizim köylerimize kadar gelebiliyor, çocuklarımızı kaçırmaya cesareti buluyor kendinde nasıl olurda askeriyenin haberi olmaz” dedi.

KAYNAK; HABERVANTV.COM