En son seçim anket sonuçları!Hangi parti yüzde kaçlarda!

En son seçim anket sonuçları!Hangi parti yüzde kaçlarda!
En son seçim anket sonuçları!Hangi parti yüzde kaçlarda?7 Haziran seçimlerine 19 gün kala, seçim anketi yapan araştırma şirketleri çalışmalarını hızlandırdı.
 En son seçim anket sonuçları!Hangi parti yüzde kaçlarda?7 Haziran seçimlerine 19 gün kala, seçim anketi yapan araştırma şirketleri çalışmalarını hızlandırdı.

 Kamuoyu araştırma şirketi KONDA’nın genel müdürü Bekir Ağırdır, 7 Haziran seçimleri için son seçim anketleri sonuçları üzerinden yaptığı analizde, HDP'nin durumunun kritik olduğunu belirtti.


 

"ŞUANDA RİSKLİ"
Cumhuriyet’ten Selin Ongun’a konuşan Bekir Ağırdır, "HDP direkte gözüküyor, yüzde 51 ihtimalle baraji geçecek. 'HDP kesinlikle şu orana ulaşır, barajın şu kadar üzerine geçer' demek şu anda riskli." dedi.

"SAHİDEN ÖZGÜRLÜKÇÜ BİR ZİHNİ YIRTILMA OLSAYDI..."

'Demirtaş’a yönelik sempatinin Erdoğan karşıtlığından da beslendiğini' ifade eden Ağırdır, "O yüzden bu sempatinin oya dönüp dönüşmeyeceğini kestirmek mümkün değil. Eğer sahiden özgürlükçü bir zihni yırtılma olsa idi HDP yüzde 15’e, yüzde 18’e de ulaşabilirdi. Ama böyle bir zihni yırtılmanın olmadığını görüyoruz. Ve o nedenle HDP halen direkte diyoruz." diye konuştu. demirtas-balikesirde-konusuyor.

"8 PUAN KÜRTLERDEN, 2 PUAN DA..."

Ağırdır'a göre, "HDP’nin oyu yüzde 10 derseniz, bunun aşağı yukarı sekiz puanı Kürtler, iki puanı Türkler...." 

25. Dönem Milletvekili Seçimleri öncesinde araştırma şirketlerinin seçim anketi çalışmaları devam ediyor. Yurt içinde olduğu gibi yurt dışında da 7 Haziran'da gerçekleştirilecek seçimlere ilgi büyük ve dış kaynaklı araştırma şirketleri de seçim anketleri hazırlıyorlar. ABD'li araştırma şirketi Benenson Strategy Group (BSG) da genel seçimler öncesinde hazırladığı seçim anketini kamuoyuyla paylaştı. Uluslararası bilinirliğe sahip olan ve seçim anketlerinki tahminlerinde oldukça başarılı bir  istatiskiğe sahip olan BSG'nin yayınladığı seçim anketinin sonuçları AKP'yi üzerken, CHP'yi ise sevindirdi. Benenson Strategy Group, 2-7 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirdiği seçim anketinin sonuçlarını açıkladı. Tamamlanmasının ardından CHP Genel Merkezi'ne de gönderilen seçim anketine göre Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) oy kaybı yaşarken, CHP ise ciddi anlamda bir yükselişe geçmiş durumda.

Peki seçim anketlerinde seçim sonuçları nasıl? Son araştırmalarda partilerin oy oranları nasıl dağılıyor?

Denge Araştırma'nın 3-7 Mayıs tarihleri arasında kendi kaynaklarıyla 25 ilde 5 bin 73 kişiyle yüzyüze görüşülerek yapılan seçim anketinde oy oranları şöyle:

AK Parti: 45.6 
CHP: 25.5 
MHP: 15.1 
HDP 9,5
SP-BBP: 2,3
Diğer 2

ORC'NİN SON SEÇİM ANKETİ

ORC Araştırma'nın Mayıs 2015 dönemine ait Seçmen Tercihleri Anketi'nin sonuçları yayınlandı. 4-7 Mayıs tarihleri arasında 36 ilde, 2450 kişiyle yapılan anketin sonuçlarına göre, AK Parti seçim yarışını açık ara önde götürüyor.

ANDY-AR SEÇİM ANKETİ

Araştırma şirketi Andy-Ar 7 Haziran 2015 için en son genel seçim anketi sonuçlarını Andy-Ar'ın sahibi Faruk Acar, İnternethaber'e açıklamıştı. Andy-Ar'a göre HDP hala barajı aşma veya aşmama noktasında bir belirsizliğe sahip. Ankete göre, AK Parti yüzde 43-44, CHP yüzde 24-25, MHP yüzde 17 ve HDP yüzde 9.5- 10.5'lar civarında...