Büyükşehir Belediyesi'nin Mobil Sağlık Aracı Saray'da!

Büyükşehir Belediyesi'nin Mobil Sağlık Aracı Saray'da!
Van Büyükşehir Belediyesi tarafından geçen hafta hizmete alınan 'mobil sağlık aracı' ilk sağlık taramasını Saray ilçesinde gerçekleştirdi. Kamu hastanesinin bulunmadığı Saray'da ilk görevine başlayan mobil hastanede bir günde yüzlerce kişi sağlık hizmeti aldı.

Van Büyükşehir Belediyesi tarafından kısa bir süre önce hizmete alınan ve Türkiye'nin donanım açısından en iyi mobil sağlık hastanesi olan sağlık tırı hizmetlerine başladı. Tüm ilçe ve bağlı köylere giderek burada sağlık taraması yapacak olan mobil sağlık aracının ilk durağı Saray ilçesi oldu. Büyükşehir Belediyesi Sağlık Hizmetleri Daire Başkanlığı ekipleri tarafından Saray ilçe merkezi belediye hizmet binası önünde ücretsiz verilen sağlık hizmetine özellikle kadınlar yoğun ilgi gösterdi. 1 doktor, 1 diş hekimi, 1 hemşire, 1 lobarant, 2 sağlık memuru ve bir sağlık teknikerinin yer aldığı mobil sağlık aracı, bir günde yüzlerce kişiyi muayene etti. Saray ilçesinde devlet hastanesi olmaması nedeniyle sağlık tırına yoğun bir ilgili olurken, sağlık aracı burada bir gün de olsa hastane görevini yerine getirdi. Halk, bu hizmetlerden dolayı memnuniyetlerini dile getirirken, özellikle kadınların hastalıklarını anadilleriyle doktor ve sağlık çalışanları ile paylaşmaları, bu çalışmaya ilgili daha da arttırdı.



Sağlık aracı, talepler doğrultusunda dijital röntgen, dijital mamografi, ultrasonografi, hemogram, biyokimya ve hormon cihazlarıyla, laboratuar, genel muayene odası, ağız-diş kliniği, jinokolojik muayenelerinin yanı sıra, acil müdahale edilmesi gereken hastalara da sağlık hizmeti verdi. Büyükşehir Belediyesi'nin mobil sağlık aracı ilçe ve kırsal mahalleleri gezerek sağlık hizmeti vermeye devam edecek.