Van Bölge Hastanesi'nde Hemşireler Günü kutlaması - Van Haber

Van Bölge Hastanesi'nde Hemşireler Günü kutlaması - Van Haber
Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi tarafından Hemşireler ve Ebeler Haftası ile Anneler Günü ile ilgili bir etkinlik düzenlendi. 

HABERVAN.COM Van Bölge, Eğitim ve Araştırma Hastanesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programa Van Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Heybet Semur, Van Bölge, Eğitim ve Araştırma Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Gülşen Dalaz, hastane yöneticileri ve hemşireler katıldı. Şiirlerin okunması ile başlayan program, hemşireliğin tarihçesinin anlatılması ile devam etti. Ardından günün anlam ve önemini belirten hitaben bir konuşma yapan Gülşen Dalaz, Anneler Gününü kutlayarak, her türlü zorlukta görev yapan mesai arkadaşlarına başarılar diledi. 



Daha sonra kürsüye gelen Van Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Heybet Semur da, sözlerine anneler, hemşireler ve ebelerin bu özel gününü kutlamak için bir arada olduklarını belirterek başladı. Kadın ve çocuk hastanesinin açılması ile birlikte iş yükü kapasitelerinin arttığını belirten Semur, “Türkiye genelinde 4-B’li yardımcı sağlık personeli alımı yapılmaya başlandı. Bir kısmı başladı, bir kısmı da başlayacak. Bununla birlikte gerek ilçelerimiz, gerekse de hastanemiz desteklenmiş olacak. Sağlık Bakanımız katıldığı bir canlı yayın programında alımlarla ilgili müjdeyi verdi. Önümüzdeki haziran ve temmuz ayı içerisin 10 binin üzerinde yardımcı personel alımı yapılacak. Yılsonunda da ekim ve kasım ayında da 10-13 bin civarında bir alım alınacak. Dolayısıyla 2016 yılı içerisinde 23-25 bin civarında yardımcı personel atamasının yapılacağını bize müjdeledi. Bununla birlikte kişi başı iş yükümüzde azalmış olacak. Bu müjdeyi de sizlerle paylaşmak istedim” dedi.



Yapılan konuşmaların ardından etkinlik, tiyatro oyunu ve hemşirelikte 25’nci yılını tamamlayanlara plaket verilmesi ile sona erdi.