PRP Tedavisi Nedir?

PRP Tedavisi Nedir?
PRP nedir? PRP, Platelet/Trombosit Yönünden Zenginleştirilmiş Plazma demektir. PRP tedavisinin medikal bir tedavi olduğu unutulmamalıdır.
PRP, Platelet/Trombosit Yönünden Zenginleştirilmiş Plazma demektir. PRP tedavisinin medikal bir tedavi olduğu unutulmamalıdır. Bu sebeple de yalnızca alanında uzman kişiler tarafından uygulanmalıdır. İlk olarak hasta muayene edilir. Ardından saç dökülme sebepleri tespit edilir. Daha sonra hastadan ufak bir miktar kan örneği alınır. Bu kan, bileşenlerine ayrılır ve milimetrede 1,5 milyona kadar trombosit yoğunluğuna sahip olan bir serum oluşturulur. Elde edilen bu serum, PRP tedavisi için kullanılır. Trombosit adı verilen faktörler, kanın pıhtılaşmasını sağlayan unsurlardır. Bu sayede doku iyileşmesini sağlar. Saç dökülmesi dururken, saçların daha güçlü olması sağlanır. Hastanın kendi kanının kullanılması sayesinde, herhangi bir yan etki ya da alerjik reaksiyon söz konusu değildir. PRP Nedir? PRP, mutlaka uzman kişiler tarafından, güvenilir merkezlerde uygulanması gereken bir tedavidir. Bu faktörlerin göz önünde tutulması sayesinde herhangi bir yan etki görülme riski yoktur. Saç dökülmesini durdurmak veya saç mezoterapisi gibi tedavileri desteklemek amacıyla PRP uygulanabilmektedir. Kişi, PRP tedavisinden sonra saçlarındaki farkı kısa sürede görmeye başlar.

PRP’nin Gözle Görülen Sonuçları Nelerdir?

PRP sayesinde, saç dökülmeleri gözle görülür şekilde durur. Saç dökülmesinin durması ile beraber, zayıf olan saç kökleri güçlenir ve daha sağlıklı saçların çıkması desteklenir. Saçların parlak bir görünüm kazanması sayesinde, saçlar daha güçlü bir formda çıkmaya başlar. adresini ziyaret ediniz.