İstanbul Hastanesi'nde daha önce çalışanların durumu ne olacak?

İstanbul Hastanesi'nde daha önce çalışanların durumu ne olacak?
Van'da kayyuma devredilen daha sonra Bölge Hastanesi'nin ek binası olarak açılan İstanbul Hastanesi'nin önceki çalışanları işsiz kaldı. Bu çalışanlarının durumunun ne olacağı netleşiyor.
Van'da FETÖ kapsamında kayyum atanan ve bir süredir yeniden açılması için hazırlıklar yapılan İstanbul Hastanesi yeni tabelasıyla Van Bölge ve Araştırma Hastanesi'nin Ek Binası olarak hizmet vermeye başlamıştı. 

Çevre esnafını sevindiren bu gelişme sonrası hastanenin önceki çalışanları durumlarının ne olacağını merak ediyor. Dün bir basın toplantısı düzenleyen Bölge Hastanesi yetkilileri bu konuda nasıl bir yol izleneceğini açıkladılar. 

Van Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Heybet Semur yaptığı açıklamada,  “Bu vatandaşlarımızın işlerine geri dönmeleri ile alakalı bizlere pazartesi günü müracaatlar oldu. Yaklaşık 130 kişinin müracaatını kayıt altına aldık. Elbette ki bunları ince eleyip sık dokuyacağız. Daha önce burada çalışan arkadaşlarımızın gerekli araştırmaları yapılacak. FETÖ terör örgütü ile bağlantıları olmayan ve sadece ekmeği için burada çalışan insanlarımızı biz mağdur etmeyeceğiz. İşçi alımı yapıldığında önceliği bizler o insanlara vereceğiz” dedi.