Fizik Tedavi Ve Yararları Nelerdir?

Fizik Tedavi Ve Yararları Nelerdir?
Hareket sistemini konu alan hastalıkların vücudun dışından uygulanan eklem ve yumuşak dokuları etkileyen aletler ile yapılan yönteme fizik tedavi denilmektedir.

Hareket sistemini konu alan hastalıkların vücudun dışından uygulanan eklem ve yumuşak dokuları etkileyen aletler ile yapılan yönteme denilmektedir.  Kişilerin herhangi bir hastalık veya kaza sonucunda meydana gelen gerekli vücut işlevinin kaybolması veya azalması sonucunda egzersiz ve tedavi yöntemleri kullanarak vücudu eski haline getirmek için yapılan uygulamadır.

Herhangi bir sebep sonucunda engelli olan kişileri topluma tekrar kazandırmak amacıyla uygulanan tedaviler ise rehabilitasyon merkezlerinde yapılmaktadır. Rehabilitasyon aynı zamanda bir ekip tedavi yöntemidir. Fizik tedavi uzmanı ve terapistler yer almaktadır. Fizik tedavi seansları yaklaşık olarak 1 ile 2 saat arasında sürmektedir. Ortalama olarak 15 veya 20 seans uygulanmaktadır. Rehabilitasyon ise fizik tedaviye göre daha uzun sürmektedir. Uygulanan fizik tedavi yöntemlerinde ağrı nerdeyse hiç olmamaktadır. Bazı durumlarda germe hareketleri olduğu için kişiler ağrı hissedebilmektedir. Fizik tedavi uygulanırken ise birçok alet kullanılmaktadır. Ağrı tedavisi için tens, derin yapışıklıkları açmak için ultrason, kas güçlendirici cihazlar ve ozon tedavisi gibi başlıca aletler bulunmaktadır. gibi rahatsızlıklar çeken kişiler; bu tür tedavi seçenekleri ile kısa sürede eski sağlığına kavuşabilme olanağına sahiptir.

Teknolojideki hızlı gelişmeler fizik tedavi yöntemini de oldukça etkilemektedir. Teknolojinin gelişmesine bağlı olarak yeni birçok sitem ortaya çıkmıştır. Son yıllardaki gelişmeler özellikle kasları çalıştırmak için kullanılan aletlerin gelişimini sağlamıştır. Bu teknolojiler sayesinde artık kasları hiç çalışmayan kişilerde ve yaşları oldukça ilerlemiş olan kişilerde oldukça olumlu sonuçlar vermektedir. Bacak kasları oldukça zayıf ve çalışamayan kişiler bu tedavi yöntemleri uygulandıktan sonra evlerine yürüyerek rahat bir şekilde gitmektedir. Bu sayede kişilerin yaşantılarında olumlu sonuçlar görülmektedir.

Fizik tedavi uygulanırken eklemlerinde şişlikler bulunan, varisler olan, damar tıkanıkları gibi hastalıkların olduğu kişilerde uygulanmamaktadır. Ayrıca iltihaplı ve açık yaralı olan kişiler için fizik tedavi uygulanması öngörülmemektedir.